Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landslagsspelaren straffas inte – av klubben

Landslagsspelaren har berättat för sin klubb om att han är misstänkt för misshandel – men tar inte på sig hela skulden.
1 av 1

Landslagsspelaren har berättat för sin klubb om att han är misstänkt för misshandel – men tar inte på sig hela skulden.

SCANPIX

Sport | 14/03/2013 08:42

Den svenske landslagsspelaren som är misstänkt för misshandel i Österrike kommer inte att få en bestraffning av sin klubb – det uppger en källa som Aftonbladet har pratat med i dag:
– Han medger att detta har hänt, men han har sin version.

Nyheter24 rapporterade under onsdagen om att en landslagsspelare är misstänkt för misshandel efter att ha måttat två slag och brutit näsbenet på en klubb i Österrike. Trots att landslagsspelaren tidigare har förnekat att han ens "varit i Österrike" verkar han nu ha pratat med sin klubb om vad som hände i alplandet – och ledningen verkar vara väldigt förlåtande.

– Spelaren har gett sin version. Och det som inträffade skedde på hans lediga dag. Därför slipper han straff, säger en källa inom klubben till Aftonbladet.

"Det var ett slagsmål"

Den svenske spelaren tar dock inte på sig hela skulden för det han är anklagad för. 

– Enligt honom var han nykter och hade inte druckit alls. Han medger att detta hänt, men han har sin version, för honom var det ett slagsmål mer än en ensidig misshandel, säger källan till Aftonbladet.

Även om han frias i klubben väntar fortfarande en utredning av den österrikiska polisen – där han kan komma att dömas för misshandel.