De svenska EM-damerna har råkat ut för nya kränkningar på nätet.
1 av 4
De svenska EM-damerna har råkat ut för nya kränkningar på nätet. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Landslagschefen Marika Domanski-Lyfors.
2 av 4
Landslagschefen Marika Domanski-Lyfors. - Foto: Sören Andersson / SCANPIX
SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft (till vänster) tillsammans med ordföranden Karl-Erik Nilsson.
3 av 4
SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft (till vänster) tillsammans med ordföranden Karl-Erik Nilsson. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Mittbacken Nilla Fischer har gjort tre mål hittills i turneringen.
4 av 4
Mittbacken Nilla Fischer har gjort tre mål hittills i turneringen. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

EM-spelare sexhånas – av svensk talang

En av de svenska EM-stjärnorna har utsatts för grova sexuella påhopp på sociala medier. En manlig ungdomslandslagsspelare ligger bakom. Nu ska förbundet agera mot spelaren.


Sista gruppspelsmatchen

På tisdagskvällen avslutar Sverige gruppspelet med att möta Italien. Matchen börjar 20.45 och sänds på TV4, Eurosport och Fotbollskanalen.

SVERIGE. Näthatet mot de svenska EM-spelarna har varit omdiskuterat. I samband med Sveriges öppningsmatch mot Danmark visades mängder av kvinnohat upp på bland annat Twitter.

Nu har landslaget mest fått stöd och nätkärlek – men på tisdagen kommer ett nytt bakslag. Enligt Aftonbladet har en stor manlig talang, som är ordinarie i ett ungdomslandslag, skrivit ett inlägg på Twitter som innehåller flera grova sexuella kränkningar mot en av landslagsdamerna.

– Varje gång det dyker upp sådant hat blir man gråtfärdig. Jag har hoppats och trott att man har kommit längre. Framför allt den nya generationen som har växt upp med att flickor och pojkar spelar fotboll, säger landslagschefen Marika Domanski-Lyfors till Aftonbladet.

"Bra att det kommer fram"

Hon tror dock det är bra att denna typ av kommentarer uppmärksammas.

– Jag tror att är bra att det kommer fram, för min förhoppning är att de som håller på med det här inte ska känna att de är i majoritet. De är i mini-mini-mini-minoritet, säger hon.

SvFF: "Inget vi vill ska förknippas med oss"

Nu ska Svenska fotbollförbundet agera mot ungdomsspelaren. Hans förbundskaptener är informerade. Enligt SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft ska man "hjälpa honom att hamna rätt".

– Det är fruktansvärt olämpligt. Det är sexism oavsett om han är ung eller inte. Det här är inget som vi vill ska förknippas med oss eller ungdomarna över huvud taget, säger han till Aftonbladet.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.