Alexander Kacaniklic spelar helst med både Zlatan och Ronaldo på Fifa.
1 av 4
Alexander Kacaniklic spelar helst med både Zlatan och Ronaldo på Fifa. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic har 88 i rating.
2 av 4
Zlatan Ibrahimovic har 88 i rating. - Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN
Ronaldo har 92.
3 av 4
Ronaldo har 92. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Tony O'Brien
Men Kacaniklic, som helst spelar med Barcelona eller Real Madrid, löser problemet genom att köpa Zlatan till klubben han spelar med.
4 av 4
Men Kacaniklic, som helst spelar med Barcelona eller Real Madrid, löser problemet genom att köpa Zlatan till klubben han spelar med. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

Zlatan eller Ronaldo (?) – landslagsstjärnan spelar gärna med båda på Fifa

Trots att playoff-matcherna mellan Sverige och Portugal inte ens har påbörjats är kampen mellan Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo glödhet – även på tevespelet Fifa.


I kväll smäller det

Första playoff-matchen mellan Sverige och Portugal spelas i kväll på Estádio da Luz, returmatchen spelas på Friends Arena på tisdag nästa vecka. Vinnaren över de två matcherna går till VM i Brasilien nästa sommar.

Trolig svensk startelva:

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Kim Källström, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander. 

Trolig portugisisk startelva:

Rui Patrício– João Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fabio Coentrão – Raul Meireles, Miguel Veloso, João Moutinho – Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga, Nani.

En nygammal klyscha är att professionella fotbollsspelare och tevespelet Fifa går hand i hand. Spelar man fotboll, då spelar man Fifa. Efter tre dagars intervjuer med de svenska landslagsspelarna tycks de ha blivit äldre, mindre intresserade att ta sig tid med kontrollen framför teveapparaten. 

Rasmus Elm berättade att han "spelar lite Fifa" men att han och de flesta av hans landslagskamrater väljer NHL numera – och Kim Källström dammar aldrig av en match på spelet med grabbarna. Ingen av de två visste inte heller vilka i landslaget som ägnar sin lediga tid på landslagssamlingarna åt Fifa – förutom storspelaren Alexander Kacaniklic

"Jag köper Zlatan till laget"

När Zlatan, som har blivit ambassadör för Xbox i dagarna, helst spelar action- och strategispel är Kacaniklic den ende "Fifa-kungen", som han självutnämnde sig till i Aftonbladet tidigare, i landslaget. 

I spelet är Zlatan och Cristiano Ronaldo två av de största stjärnorna. Zlatan är har 88 i rating medan Ronaldo, som bara har Lionel Messi framför sig, har 92. Kacaniklic kan inte välja den ene framför den andre i Fifa så han går runt problemet.

– Zlatan eller Ronaldo? Ja, jag brukar vara antingen Barca eller Real Madrid på spelet och ibland köper jag Zlatan till laget. Så jag vet inte vem som är bäst, det är svårt, säger han skrattandes och fortsätter:

"Ronaldo förtjänar en Guldboll"

– Man kan värva vem man vill.

Till skillnad från bland annat förbundskaptenen Erik Hamrén tycker dock inte Kacaniklic att Zlatan ska få Ballon d'Or som Europas bäste spelare.

– Det blir svårt, men om man kollar på Ronaldo de senaste åren när han inte har fått det, jag tycker att han förtjänar en Guldboll.

Vem skulle du säga är viktigast för landslaget?

– Oj, det vet jag inte. Jag tror de är lika viktiga. 

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.