Många bra spelare i U21-EM. Bläddra här i bildspelet.
1 av 11
Många bra spelare i U21-EM. Bläddra här i bildspelet. - Foto: Bildbyrån Montage
10. Daniele Rugani (till vänster i bild) har gjort 38 Serie A-matcher för Empoli men är nu tillbaka i Juventus och förväntas konkurrera om en av mittbacksplatserna där nästa säsong. Viktig om Italien ska gå långt.
2 av 11
10. Daniele Rugani (till vänster i bild) har gjort 38 Serie A-matcher för Empoli men är nu tillbaka i Juventus och förväntas konkurrera om en av mittbacksplatserna där nästa säsong. Viktig om Italien ska gå långt. - Foto: Bildbyrån
9. Marc-Andre ter Stegen kom till Barcelona inför säsongen och spelade alla matcher för klubben i Champions League, som de även vann. Stort löfte som givetvis blir viktig för Tyskland.
3 av 11
9. Marc-Andre ter Stegen kom till Barcelona inför säsongen och spelade alla matcher för klubben i Champions League, som de även vann. Stort löfte som givetvis blir viktig för Tyskland. - Foto: Bildbyrån
8. Hemmanationen Tjeckiens Vaclac Kadlec har gjort över 100 matcher för Sparta Prag och har spelat i Bundesliga med Frankfurt. Tjeckiens EM hänger på honom.
4 av 11
8. Hemmanationen Tjeckiens Vaclac Kadlec har gjort över 100 matcher för Sparta Prag och har spelat i Bundesliga med Frankfurt. Tjeckiens EM hänger på honom. - Foto: Bildbyrån
7. John Guidetti har en vinnarinstinkt lik ingen annan. Nu är han klubblös efter att kontraktet med Manchester City gått ut och han kommer vilja göra ett bra EM för att locka till sig storklubbarnas intresse. Viktig framåt för Sverige.
5 av 11
7. John Guidetti har en vinnarinstinkt lik ingen annan. Nu är han klubblös efter att kontraktet med Manchester City gått ut och han kommer vilja göra ett bra EM för att locka till sig storklubbarnas intresse. Viktig framåt för Sverige. - Foto: Bildbyrån
6. Viktor Fischer är ett av Ajax största löften men har inte haft en jättebra säsong i klubben denna säsong. Potentialen finns där och han kan bli väldigt farlig för alla lag i turneringen.
6 av 11
6. Viktor Fischer är ett av Ajax största löften men har inte haft en jättebra säsong i klubben denna säsong. Potentialen finns där och han kan bli väldigt farlig för alla lag i turneringen. - Foto: Bildbyrån
5. Tysklands Max Meyer har redan spelat 54 matcher för Schalke 04 i Bundesliga och har varit på väg till flera storklubbar, men Schalke har inte velat släppa honom. En riktig bolltrollare.
7 av 11
5. Tysklands Max Meyer har redan spelat 54 matcher för Schalke 04 i Bundesliga och har varit på väg till flera storklubbar, men Schalke har inte velat släppa honom. En riktig bolltrollare. - Foto: Bildbyrån
4. Bernardo Silva har fått ett litet genombrott i Monaco denna säsongen och har fått spela både i franska ligan och Champions League. Tillsammans med nummer tre på den här listan bildar mittfält i Portugal.
8 av 11
4. Bernardo Silva har fått ett litet genombrott i Monaco denna säsongen och har fått spela både i franska ligan och Champions League. Tillsammans med nummer tre på den här listan bildar mittfält i Portugal. - Foto: Bildbyrån
3. William Carvalho är superlöftet i Sporting Lissabon som alla storklubbar vill ha. Det har pratas om att han är den defensiva mittfältaren som Arsenals manager Arsene Wenger har letat efter, men det har även ryktats om Manchester United och PSG.
9 av 11
3. William Carvalho är superlöftet i Sporting Lissabon som alla storklubbar vill ha. Det har pratas om att han är den defensiva mittfältaren som Arsenals manager Arsene Wenger har letat efter, men det har även ryktats om Manchester United och PSG. - Foto: Bildbyrån
2. Domenico Berardi har varit utlånad från Juventus några säsonger och gjort det jättebra i Sassuolo där han gjort 31 mål på två säsonger. Mycket möjligt att vi får se han på topp i Juventus-tröjan nästa säsong.
10 av 11
2. Domenico Berardi har varit utlånad från Juventus några säsonger och gjort det jättebra i Sassuolo där han gjort 31 mål på två säsonger. Mycket möjligt att vi får se han på topp i Juventus-tröjan nästa säsong. - Foto: Bildbyrån
1. Harry Kane gjorde braksuccé för Tottenham i Premier League under säsongen och gjorde även avtryck i Europa League. Har redan debuterat och gjort mål för A-landslaget, och är en av anledningarna till att engelsmännen tror på guld i U21-EM.
11 av 11
1. Harry Kane gjorde braksuccé för Tottenham i Premier League under säsongen och gjorde även avtryck i Europa League. Har redan debuterat och gjort mål för A-landslaget, och är en av anledningarna till att engelsmännen tror på guld i U21-EM. - Foto: Bildbyrån

10 spelare du måste ha koll på i U21-EM

I morgon startar U21-EM.


U21-EM brukar vara smockfullt av unga fotbollslöften. I den senaste turneringen var till exempel Mario Balotelli med för Italien och det var Englands målvakt Joe Hart som sköt ut Sverige ur semifinalen.

I år är inget undantag. Lag som Spanien och Frankrike lyckades inte kvala in, men det finns några riktigt bra fotbollsspelare i turneringen ändå.

Se de hetaste löftena i bildspelet ovanför.

John Guidetti var som bekant med och slog Frankrike i playoff-matcherna.


Bildkälla: Bildbyrån

Bildkälla: Bildbyrån

U21-EM inleds i morgon när hemmanationen Tjeckien möter Danmark klockan 18:00 och sen klockan 20:45 möter Tyskland Serbien.

Sveriges första match är i övermorgon klockan 18:00 mot Italien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du kolla på U21-EM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.