Erik Hamrén bör inte avgå, tycker Anton Lundgren.
1 av 5
Erik Hamrén bör inte avgå, tycker Anton Lundgren. - Foto: Bildbyrån/Ellinor Svensson
Hamrén under matchen mot Österrike.
2 av 5
Hamrén under matchen mot Österrike. - Foto: Bildbyrån
Deppigt...
3 av 5
Deppigt... - Foto: Bildbyrån
Erik Hamrén.
4 av 5
Erik Hamrén. - Foto: Bildbyrån
Hamrén var redo för kritik.
5 av 5
Hamrén var redo för kritik. - Foto: Bildbyrån

Nej, det är klart som fan att Erik Hamrén inte ska avgå

Krönika: Det vore som en kapten som lämnar ett sjunkande skepp, menar Anton Lundgren.


Om skribenten.

Anton Lundgren är Sportredaktör på Nyheter24. Du kan följa honom på Twitter här.

Sverige stod för en av de största genomklappningarna jag sett igår, när Österrike tog våra drömmar om en direktplats till EM och sprang rakt över dem. Österrike var bättre på alla sätt igår.

Men Sverige fick förstås sämsta möjliga start när Kim Källström kom helt fel in i en situation i straffområdet och gav Österrike en tidig straff. Att deras stjärna, David Alaba, kunde Panenka-lobba in bollen framför de tillresta österrikarna gjorde inte saken bättre.

Sverige har inte förlorat en tävlingslandskamp på hemmaplan med tre bollar sedan VM 1958. Då var det mot världens bästa Brasilien. Nu var det mot Österrike.

Men Erik Hamrén ska inte avgå. Det är för sent nu, han ska fan ta sitt ansvar och styra upp det här. Han får börja med att knipa playoff-platsen, sen får vi hålla tummarna att vi slipper Turkiet och Kroatien. Hans målsättning är att gå till EM och det kan han fortfarande göra. Hans "shining" kanske har fått några spelare att visa framfötterna, men det har gått ut över laget som helhet.

Hamréns utmaning blir att ge oss något helt annat i EM, för det här håller inte. Sveriges lagspel har inte gått att se alls de senaste matcherna, framför allt i defensiven. Var är presspelet? Det har kanske gått vägen när Zlatan Ibrahimovic varit i toppform och gjort mål hur laget än spelat, men laget måste kunna ta poäng även om han är lika osynlig som igår.

Sverige behöver en ny, enklare fotboll, med en given startelva och inhoppare som vet vad de ska in på planen att göra. Nu får du fan styra upp det här, Erik, innan vi tappar intresset totalt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.