Nej, det är klart som fan att Erik Hamrén inte ska avgå

- 09/09/2015, 15:23
Erik Hamrén bör inte avgå, tycker Anton Lundgren.
1 av 5

Erik Hamrén bör inte avgå, tycker Anton Lundgren.

Bildbyrån/Ellinor Svensson

Hamrén under matchen mot Österrike.
2 av 5

Hamrén under matchen mot Österrike.

Bildbyrån

Deppigt...
3 av 5

Deppigt...

Bildbyrån

Erik Hamrén.
4 av 5

Erik Hamrén.

Bildbyrån

Hamrén var redo för kritik.
5 av 5

Hamrén var redo för kritik.

Bildbyrån

Krönika: Det vore som en kapten som lämnar ett sjunkande skepp, menar Anton Lundgren.

Sverige stod för en av de största genomklappningarna jag sett igår, när Österrike tog våra drömmar om en direktplats till EM och sprang rakt över dem. Österrike var bättre på alla sätt igår.

Men Sverige fick förstås sämsta möjliga start när Kim Källström kom helt fel in i en situation i straffområdet och gav Österrike en tidig straff. Att deras stjärna, David Alaba, kunde Panenka-lobba in bollen framför de tillresta österrikarna gjorde inte saken bättre.

Sverige har inte förlorat en tävlingslandskamp på hemmaplan med tre bollar sedan VM 1958. Då var det mot världens bästa Brasilien. Nu var det mot Österrike.

Men Erik Hamrén ska inte avgå. Det är för sent nu, han ska fan ta sitt ansvar och styra upp det här. Han får börja med att knipa playoff-platsen, sen får vi hålla tummarna att vi slipper Turkiet och Kroatien. Hans målsättning är att gå till EM och det kan han fortfarande göra. Hans "shining" kanske har fått några spelare att visa framfötterna, men det har gått ut över laget som helhet.

Hamréns utmaning blir att ge oss något helt annat i EM, för det här håller inte. Sveriges lagspel har inte gått att se alls de senaste matcherna, framför allt i defensiven. Var är presspelet? Det har kanske gått vägen när Zlatan Ibrahimovic varit i toppform och gjort mål hur laget än spelat, men laget måste kunna ta poäng även om han är lika osynlig som igår.

Sverige behöver en ny, enklare fotboll, med en given startelva och inhoppare som vet vad de ska in på planen att göra. Nu får du fan styra upp det här, Erik, innan vi tappar intresset totalt.