Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter lottningen till fotbolls-EM – Sverige hamnar i tufft läge

1 av 6

UEFA

Fantastiskt!
2 av 6

Fantastiskt!

TT Bild

Grattis Hamrén, vi som tvivlade!
3 av 6

Grattis Hamrén, vi som tvivlade!

Bild TT

Snacka om glädjeyra!
4 av 6

Snacka om glädjeyra!

Faksimil

5 av 6

UEFA

6 av 6

Sport | 12/12/2015 19:06

Efter lördagens lottning inför fotbolls-EM så är det nu klart vilken grupp Sverige ska spela i inför sommarens stora landskamp i Paris.

Spekulationerna har varit på topp under dagen då det lottats vilken grupp lagen i sommarens fotbolls-EM kommer att hamna i. Nu har vi resultatet svart på vitt.


Bildkälla: Faksimil från UEFA

Tillsammans med Sverige hamnar Irland, Belgien och Italien. Lagen vi möter blir tuffa. Även om det naturligtivs hade kunnat vara värre. Dessutom kommer svårigheten vid vinst i gruppen.

Under turneringens start kommer lagen spela i grupper om fyra lag, där de två bästa lagen samt de tre bästa grupptreorna går vidare till slutspelet. Inför årets mästerskap då man ökat antalet deltagande lag har det även blivit viktigt att hamna i rätt grupp endast utifrån dennes namn. Det nya EM-upplägget har bidragit till såväl för- och nackdelar med att hamna i antingen grupp A eller grupp E. I grupp E och F får man som gruppvinnare möta tvåor, i jämförelse med treor som man möter som vinnare i övriga grupper.

Så här såg övriga grupper ut:


Bildkälla: Faksimil från UEFA

Sverige har lyckats kvalificera sig till de senaste fem fotbolls-EM. Vi minns alla hur det gick till just den här gången när vi svettiga skrek hos hesa i sista matcherna mot Danmark. Länder som gör debut i fotbolls-EM är Albanien, Island, Nordirland och Wales. Och hemmalaget Frankrike, Grupp A, är ett av få länder som vunnit EM mer än en gång. De andra länderna är Tyskland och Spanien.

Nu återstår det bara att hålla tummarna och räkna timmarna tills turneringen startar. Gör din röst hörd i vår omröstning. Går Sverige vidare?