Emil Johansson är klar för danska Molde.
1 av 2
Emil Johansson är klar för danska Molde. - Foto: SCANPIX
Kjell Jonevret blir Johansson nye tränare.
2 av 2
Kjell Jonevret blir Johansson nye tränare. - Foto: SCANPIX

Hammarbystjärnan klar för Molde

Emil Johansson lämnar Bajen: "Det är vemodigt och det känns lite extra tungt att lämna klubben nu", säger spelaren till Nyheter24.


Emil Johansson är klar för Molde FK. Den landslagsmeriterade vänsterbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt med den norska klubben och lämnar därmed det degraderade Hammarby. Ett klart lyft för spelaren.

- Det känns väldigt roligt.

Vad vet du om klubben?

- Jag vet att det är en klubb som har legat på toppen. De låg nere ett tag men har kommit tillbaka starkt och kom två förra säsongen. De har en väldigt fin arena och har bra träningsmöjligheter, säger spelaren till Nyheter24.

- De spelar en fotboll som är väldigt bra. Det är mycket boll efter backen.

Johansson kom till den grönvitrandiga klubben från Degerfors inför säsongen 2007. Sedan dess har han spelet 57 tävlingsmatcher med klubben som han nu lämnar - och det är där det svåra kommer in i bilden.

- Det är det som är det jobbiga. Det är vemodigt och det känns lite extra tungt att lämna dem nu. Men nu är det som det är.

Vad hoppas du på att kunna uppnå?

- Jag hoppas att kunna utmana Rosenborg ordentligt och vinna guld. Sen hoppas jag på att kunna utvecklas som spelare, med tanke på Molde spelar i Europa League.

Att flytten till Molde skulle stjälpa Johanssons jakt på en plats i A-landslaget är inget som han tror på. Bronsspelaren från U21-EM i somras menar istället att det kan hjälpa honom.

- Klart att det gör. Det är nog bättre att spela i ett storlag i Norge än i Superettan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!