Jörgen Hjort, 46, ligger bakom Bajenpartiet på Facebook.
1 av 3
Jörgen Hjort, 46, ligger bakom Bajenpartiet på Facebook. - Foto: Privat
Bajenpartiets valmanifest.
2 av 3
Bajenpartiets valmanifest. - Foto: Privat
Rösterna börjar redan ramla in.
3 av 3
Rösterna börjar redan ramla in. - Foto: Privat

Han lockar röster inför valet – till Bajenpartiet

Kylskåp på Systembolaget, friplats för Bajen i Champions League – och inga karensdagar för bakfulla hammarbyare. Det vill Jörgen Hjort, som styr över Bajenpartiet, införa i svensk politik.


Bajenpartiet är ett parti med drygt 2 200 likes på Facebook. Med det har de större följarbas än bland annat Sverigedemokraternas, Centerpartiets och Kristdemokraternas lokala Stockholmsidor. 

Och det går inte obemärkt förbi. De flesta inläggen på Facebook har flera hundra likes och nu börjar rösterna ramla in i riksdagsvalet.


Nyheter24 har pratat med Jörgen Hjort, mångårig storsponsor till Hammarby, som ligger bakom sidan på Facebook. Men hur kom han egentligen på idén om Bajenpartiet?

– Bajenpartiet bildades faktiskt redan 1994 av några bajare. De skrev i stort sätt det valmanifest som vi har idag. Några punkter har tagits bort och några har lagt till. Trodde det fanns på Facebook innan, men då det inte gjorde det, så skapade vi sidan. De är så viktiga frågor så vi var tvungna att ha ett forum för detta.

Varför ska man rösta på er?

– Kom vi till makten skulle livet bli enklare för alla hammarbyare. Systemet skulle sälja kall öl, vi skulle vinna alla hemmamatcher, vi skulle ha arenor som kan ta emot alla som vill se Bajen spela.

Vad är ert mål med valet?

– Att få mer röster än AIK och Djurgården!

Man kastar inte bort en röst mot till exempel Sverigedemokraterna om man röstar på er?

– Finns en poäng i det. Kan hålla med. Men om man har tänkt att rösta blankt, så kan väl vi ändå få den rösten. Det vore rätt schyst alltså. Det var 65 000 blanka röster i valet 2010. Med de rösterna till oss, så kanske vi hade haft kylskåp inne i systembolaget idag.

Bajenpartiets valmanifest. 


LÄS MER:

"Just idag är jag stark" – nu rasar Bajenfansen mot SD:s låtval

Nu kan du "Älska med Bajen" – i sängen

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.