Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bajen-stjärnan hyllar nye tränaren – vill se kontinuitet i framtiden

- 06/11/2013, 16:52
Kennedy Bakircioglü är nöjd över att Hammarby plockat in Nanne Bergstrand och Mats Jingblad.
1 av 4

Kennedy Bakircioglü är nöjd över att Hammarby plockat in Nanne Bergstrand och Mats Jingblad.

Bildbyrån / Joel Marklund

Nanne Bergstrand poserar vid det klubbmärke som han nu kommer att representera i de fyra kommande åren.
2 av 4

Nanne Bergstrand poserar vid det klubbmärke som han nu kommer att representera i de fyra kommande åren.

Bildbyrån / Niklas Larsson

Bakircioglü med nye sportchefen Mats Jingblad.
3 av 4

Bakircioglü med nye sportchefen Mats Jingblad.

TT Bild

Jingblad och Bergstrand var glada förstås när de presenterades.
4 av 4

Jingblad och Bergstrand var glada förstås när de presenterades.

Bildbyrån / Niklas Larsson

Nanne Bergstrand är Hammarbys nionde tränare sedan 2009. Det är något som glädjer lagkaptenen Kennedy Bakircioglü – samtidigt som han skickar en passning till styrelsen om alla tränarbyten.
– Det är för mycket, säger han till Nyheter24.

Under onsdagen gjorde Hammarby klart med Nanne Bergstrand som ny tränare och Mats Jingblad som ny sportchef. En av många som nu hoppas på att det kommer att leda till kontinuitet i klubben är lagkaptenen Kennedy Bakircioglü, särskilt med tanke på att laget har haft åtta olika tränare sedan 2009.

– Det är för mycket och vi måste få bygga något längre nu så det är jättebra att Nanne har skrivit på för fyra år. Förut har man bara tagit in en ny tränare och hoppats att det skulle bli bra under ett år och sen sparkat dem när det har gått dåligt. Nu har man gjort helt rätt med att ha Nanne på en längre tid, säger han till Nyheter24 och fortsätter med att förklara hur viktigt det är med kontinuitet för en förening. 

"Man får inte ha någon panik"

– Det är jätteviktigt att man tror på den tränaren som man har. Det här är helt nytt för Nanne och man måste ge honom tid. Det kommer att bli bra till slut och man får inte ha någon panik. Men samtidigt har vi inte råd med ett halvdåligt år igen utan vi ska vara förberedda redan från början. Den här säsongen började vi väldigt dåligt, de tio första matcherna är avgörande för serien.

Som Bakircioglü säger har den gångna säsongen varit tung för Hammarby. Först fick Gregg Berhalter sparken i somras och sedan har Thomas Dennerby lämnat klubben.

"Nu vet jag vad Superettan handlar om"

– Det har inte varit en optimal säsong och vi har varit alldeles för ojämna. Först en bra match och sen känner man inte igen sig själv nästa match. Det är svårt att förklara exakt i detalj. Vi är missnöjda över hur det såg ut i år och nu har vi fått en läxa. Nu vet jag vad superettan handlar om och det gäller att varje spelare har en vinnarskalle för att vinna och ta oss till Allsvenskan. Jag hoppas att vi är förberedda för det här nu.

Bakircioglü, som gjorde sju mål och fem assist den gångna säsongen, tycker att hans egen säsong har varit lite sisådär men han är laddad för att revanschera sig 2014.

– Jag hoppas att kroppen håller och allt känns bra och man vill få en riktig försäsong där man ha hårdare och tuffare träning vilket jag inte hade i år. Därefter fick jag skador och jag fick aldrig bygga upp kroppen efter en skada utan fick spela direkt. Jag är redan taggad och revanschsugen på nästa år.

ntligen har man gjort ett bra beslut"

Att det skulle bli Bergstrand som skulle ta över fick han reda på under tisdagen.

– Jag fick reda på att Nanne skrivit på i går och det var jätteroliga nyheter. Då tänkte jag att äntligen har man gjort ett bra beslut. Dennerby har gjort ett jättebra jobb men nu har man valt att satsa på att ta hit Nanne och det är en bra satsning som man ser på långsiktigt. Hammarby kan bli ett bra allsvenskt lag och det ser väldigt ljust ut.

Den nyblivne tränaren har, så klart, även han förhoppningar om att nå allsvenskan under hans framtida fyra år i klubben.

– Det finns en stor potential i en sån här förening. Kan man bara få alla krafter att dra åt samma håll så har man stora förutsättningar att komma tillbaka till allsvenskan igen på de här fyra åren.