Fredag 19 Aug
Stockholm

Rasistiskt hån under Superettanmatch: "Han skrek kroknäsa"

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Jönköpings Södra hemmaslog Sirius med 3–1 under torsdagen. Men matchen överskuggades av en otrevlig kommentar av Djurgårdens före detta guldhjälte Johan Arneng.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med två mål blev Tommy Thelin stor matchvinnare för Jönköpings Södra som flåsar de tre topplagen i nacken i tabellen. Men trots det var inte Thelin särskild glad efter segern.

– Glädjen förtas lite av att Johan Arneng skrek kroknäsa till Robert Gojani. Jag har haft stor respekt för Arneng tidigare men den har jag tappat nu, säger han till Jönköpings-Posten och fortsätter:

"Värre att det smyger sig in i idrotten med tanke på valet"

– Med tanke på det val som har varit är det ännu värre att sådant smyger sig in i idrotten. Men jag tror att jag tar det hårdare än Gojani.

Arneng, som var en viktig kugge i Djurgårdens framgångsrika lagbygge i början av 2000-talet, dementerar inte att han ska ha sagt "kroknäsa" – men säger att han och Gojani ska ha bett varandra om ursäkt efter matchen. Sirius-spelaren tyckte mest det var "jävligt konstigt" att Thelin gick ut offentligt med vad som sagts efteråt.

"Självklart är det lite rasistiskt"

– Vi hade några dueller och vi hamnade i en ordväxling och mer än så var det inte. Exakt vad som sades vet jag inte. Men vi har pratat med varandra och han bad om ursäkt för det han gjorde och vi har tagit i hand efteråt, säger han till Expressen

Gojani själv kommenterar:

– Jag vill inte säga något egentligen, jag bryr mig inte så mycket. Men självklart är det lite, lite, lite rasistiskt, säger han till tidningen. 

Thelin påpekade för domaren vad som hade sagts men fick inget gehör eftersom domaren själv inte hört orden. 

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.