1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Fans vädjar förgäves på Facebook

Anfallaren George Mourad letar en ny klubb. En Facebook-grupp har bildats för att få honom till Assyriska FF. ”Det är väldigt långt bort, han är på en helt annan nivå”, säger dock klubbchefen Aydin Aho till Nyheter24.


George Mourad firade tidigare framgångar i IFK Göteborg, blev utlånad till Brescia 2006 och såldes till holländska Willem II. Men på sistone har framgångarna uteblivit och 28-åringen är nu kontraktslös sedan parterna kommit överens om att lösa kontraktet som skulle ha gått ut i sommar.

Han ska på sistone ha fått nobben av Ängeholm och Häcken. Samtidigt vill fans till Assyriska se honom i Södertäljklubben. På Facebook har man startat gruppen ”George Mourad till Assyriska FF!!! (För en skälig lön naturligtvis...)” och den har i nuläget 468 medlemmar.

- Det är kul. Det visar att det finns ett stort engagemang bland fansen, säger klubbchefen Aydin Aho glatt till Nyheter24.

Han ställer sig dock tveksam till att ”Mouradona” kan komma att förstärka Assyriska.

- Han är en assyrier och en familjemedlem, vi har en relation som går långt tillbaka. Men just nu känns det väldigt långt bort, han har spelat på en annan nivå, som i allsvenskan och utomlands.

Kontraktslös och ratad av en klubb som Ängelholm gör dock att man kan tycka att det låter som om Mourad får trappa ner en nivå.

- Vi har noterat det som hänt kring honom. Men vi har vår plan och just nu ingår han inte där, vi har en nästan full trupp.

Skulle du personligen vilja se honom i Assyriska?

- Ja absolut, om man inte tog hänsyn till någonting annat än honom som spelare, då skulle vi ta emot honom med öppna armar. Men det är mycket att ta hänsyn till, avslutar Aydin Aho.

Assyriska, som bland annat plockat in tränaren Rikard Norling, var ytterst nära att kvala sig till allsvenskan men föll mot Djurgården.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: