Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvartett närmar sig Syrianska

Agbar Barsom menar att det defenitiv kommer att ske.
1 av 4

Agbar Barsom menar att det defenitiv kommer att ske.

SCANPIX

Lolo Chanko kan återvända till Syrianska tillsammans med Agbar Barsom, Sharbel Touma och David Durmaz.
2 av 4

Lolo Chanko kan återvända till Syrianska tillsammans med Agbar Barsom, Sharbel Touma och David Durmaz.

SCANPIX

David Durmaz tycker att en flytt är väldigt intressant.
3 av 4

David Durmaz tycker att en flytt är väldigt intressant.

SCANPIX

Sharbel Touma närmar sig Syrianska.
4 av 4

Sharbel Touma närmar sig Syrianska.

SCANPIX

Sport | 09/02/2010 20:00

Lolo Chanko, Agbar Barsom, Sharbel Touma och David Durmaz är på väg till Syrianska.

Snart kan Syrianska få ett rejält tillskott. Suleyman Sleyman har redan återvänt till det stortsatsande Superettan-laget och kan inom den närmsta tiden få sällskap av andra välkända profiler.

Agbar Barsom, Lolo Chanko, Sharbel Touma och David Durmaz har närmat sig slutet av karriären och det verkar som om att de har kommit till ett gemensamt beslut.

- Vi har snackat om att spela tillsammans i Syrianska. Vi känner varandra väl och det hade varit en häftig grej, säger Chanko till Eurosport.

Den kontraktslöse Barsom är säker på att de fyra kommer att spela med varandra i Södertälje-laget. Men när det kommer att ske är en annan fråga.

- Det är ett av de projekt jag har i min fotbollskarriär och något vi pratat om tillsammans. Det kommer definitivt att ske. Vi är alla syrianer, väldigt bra kompisar och duktiga fotbollsspelare. Vi vill få chansen att spela tillsammans. Frågan är när det blir bara, om det blir nu eller om ett eller två år, säger den 32-årige mittfältaren.

Både Agbar Barsom och David Durmaz står utan kontrakt och kan skriva på för Syrianska inom en snar framtid. För Chanko och Touma ser det dock annorlunda ut, båda spelarna har nämligen kontrakt med utländska klubbar.

 - När Lolo har varit här hemma i Södertälje har det varit diskussioner. Alla ska återvända och bilda ett slagkraftigt lag. Men jag vet inte hur länge Chanko och Sharbel ska vara i proffslivet. Situationen är annorlunda för mig och Abbe (Barsom), vi är Bosman. Jag har pratat med Abbe och signar han för Syrianska nu så blir det väldigt intressant, säger Durmaz.

Klubbens ägare Andreas Temiz är naturligtvis väldigt positiv till den eventuella tillkomsten.

- Det är en dröm, killarna skulle lyfta laget enormt. Sulan (Suleyman Sleyman) kom förra året så varför skulle inte de andra kunna göra samma sak? Vi känner spelarna väl och det här är deras klubb. Vi har hjärta för dem och de har hjärta för oss. Den dagen de vill spela för oss är de välkomna, men i dagsläget finns det inget konkret, säger Temiz.