Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Ijeh återvänder till Sverige

- 12/02/2010, 11:32 -
1 av 5

2 av 5

3 av 5

4 av 5

Ijeh tillbaka i Sverige.
5 av 5

Ijeh tillbaka i Sverige.

Bildbyrån

"Det skulle vara den största värvningen i klubbens historia, han har spelat elitfotboll under de senaste tio åren och gjort massvis med mål".

Han var på väg till Kina - men hamnade i Södertälje. Enligt Superettanklubben Syrianska har den förre Malmö FF- och IFK Göteborgstjärnan Peter Ijeh redan tränat med klubben och nu jobbar man stenhårt för att få nigerianen att skriva på ett kontrakt.

 - Det skulle vara den största värvningen i klubbens historia, han har spelat elitfotboll under de senaste tio åren och gjort massvis med mål. Vi kommer att börja förhandla under veckan och vi ska försöka knyta ihop det här, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till Eurosport.

Melkemichel om Ijehs insats på träningen:

 - Han såg bra ut, det fattas väl lite kondition. Han ska vara här en vecka och köra nu och vi vill kunna diskutera fram ett kontrakt under tiden. Vi är på jakt efter en anfallare och han är den sista pusselbiten för oss. Vi vill ha en riktigt bra spelare, säger han om Ijeh som senaste spelade i norska klubben Viking FK.

Värvningen av Ijeh är bara en liten del i Syrianskas supersatsning. Tidigare i veckan berättade klubben att spelare som Louay Chanko, Abgar Barsom, David Durmaz och Sharbel Touma är aktuella. Även Hammarbymålvakten Kristoffer "Poppen" Björklund är intressant.

Men först vill man knyta ihop säcken med Ijeh.

 - Vi behöver egentligen inte se honom så mycket, vi vet att det är en bra fotbollsspelare. Han ska få en bild av klubben och förhoppningsvis blir han så pass nöjd att vi kan lösa ett kontrakt, säger Melkemichel till Eurosport.