1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Ijeh tillbaka i Sverige.
5 av 5
Ijeh tillbaka i Sverige. - Foto: Bildbyrån

Peter Ijeh återvänder till Sverige

"Det skulle vara den största värvningen i klubbens historia, han har spelat elitfotboll under de senaste tio åren och gjort massvis med mål".


Peter Ijehs karriär

    * Nitel FC 1998

    * Julius Berger FC 1999-2000

    * Malmö FF 2001-2003 (38 mål)

    * IFK Göteborg 2004-2005 (13 mål)

    * FC Köpenhamn 2005-2006

    * Viking FK 2006-2009

Han var på väg till Kina - men hamnade i Södertälje. Enligt Superettanklubben Syrianska har den förre Malmö FF- och IFK Göteborgstjärnan Peter Ijeh redan tränat med klubben och nu jobbar man stenhårt för att få nigerianen att skriva på ett kontrakt.

 - Det skulle vara den största värvningen i klubbens historia, han har spelat elitfotboll under de senaste tio åren och gjort massvis med mål. Vi kommer att börja förhandla under veckan och vi ska försöka knyta ihop det här, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till Eurosport.

Melkemichel om Ijehs insats på träningen:

 - Han såg bra ut, det fattas väl lite kondition. Han ska vara här en vecka och köra nu och vi vill kunna diskutera fram ett kontrakt under tiden. Vi är på jakt efter en anfallare och han är den sista pusselbiten för oss. Vi vill ha en riktigt bra spelare, säger han om Ijeh som senaste spelade i norska klubben Viking FK.

Värvningen av Ijeh är bara en liten del i Syrianskas supersatsning. Tidigare i veckan berättade klubben att spelare som Louay Chanko, Abgar Barsom, David Durmaz och Sharbel Touma är aktuella. Även Hammarbymålvakten Kristoffer "Poppen" Björklund är intressant.

Men först vill man knyta ihop säcken med Ijeh.

 - Vi behöver egentligen inte se honom så mycket, vi vet att det är en bra fotbollsspelare. Han ska få en bild av klubben och förhoppningsvis blir han så pass nöjd att vi kan lösa ett kontrakt, säger Melkemichel till Eurosport.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.