1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Superettan-stjärnan åtalad

På fredagen offentliggjordes åtalet mot IFK Norrköpings försvarare Armando Ibrakovic, 21, och hans 23-årige kumpan efter pistolrånet mot en familj i Västervik. Nu väntar rättegång för den lovande spelaren.


I början av februari rånades villaägaren och företagaren Peeter Rais och hans son i hemmet i Västervik. Bara timmar senare greps IFK Norrköpings försvarare Armando Ibrakovic, 21, och hans 23-årige kompanjon av en hundpatrull inte långt från Västervik. I dag har åtalet mot de två offentliggjorts, skriver lokaltidningen Folkbladet.

Pappan och den 16-årige sonen bakbands och hotades med både med kniv och en pistol och de två misstänka förövarna har erkänt sina brott i polisförhör, enligt Folkbladet ville deras advokater dock sänka brottsrubriceringen till rån av normalgraden. Åklagare Gunilla Öhlin bedömer dock rånet som grovt. Nu väntar rättegång för de två.

Ibrakobic, som riskerar fyra års fängelse, var påverkad av narkotika då han greps och åtalas därför även för narkotikabrott. Han är dock inte känd av polisen sedan tidigare och har inte dömts för några grova brott.

23-åringen däremot har ett kriminellt förflutet och har dömts för våldsbrott och rån och kom nyligen ut från ett 12 månaders långt fängelsestraff.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!