1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Snart stänger transferfönstret

Med bara två dagar kvar till transferfönstret stänger är några av klubbarna i superettan inne i slutspurten på värvningsfronten. Landskrona  har numera två spelare ha ta ställning till, medan Assyriska  och Väsby har förstärkt målvaktssidan.


Assyriska

Med en konkurrenssituation som på vissa platser är mördande i Assyriska har den även stärkts på målvaktssidan. Målvakten Kristoffer Björklund har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till sommaren.

– Det känns jättebra att få vara med på Assyriskas resa tillbaka till Allsvenskan och satsningen med Rikard Norling i spetsen känns seriös och spännande, säger han på klubbens hemsida.

Brage

Nykomlingen kan vara på väg att göra en riktigt fin värvning. Enligt Dala-demokraten är den landslags- och mångt allsvenskt meriterade mittbacken Niklas Sandberg klar för klubben. Redan i höstas uppgavs han vara aktuell för Brage, men hamnade i Singapore där han ska lämna för att flytta till Borlänge i sommar och kan debutera mot Falkenberg den 4 juli.

Dalarnas Tidningar skriver att det inte fungerat socialt i Singapore där låneavtalet från norska Haugesund är skrivet på två år, och det måste annuleras innan Sandberg kan bli aktuell för spel i Brage.

– Vi har haft diskussioner under lång tid, hans fru är från trakten och de har velat komma hem, bekräftar tränaren Lennart Andersson för tidningen.

GIF Sundsvall

Anfallaren Robin Bergman ser inte ut att få någon plats i GIF-truppen, han är inte ens med på lägret den här veckan. Han är själv inte intresserad av att flytta från Sundsvall, vilket lämnar division 2-klubben IFK Sundsvall som han enda alternativ innan transferfönstret stänger på torsdag.

– Men vi har egentligen inga pengar att komma med, och Giffarna vill förstås komma undan en kostnad, då Robin är kontrakterad och därför avlönas av Giffarna, säger tränaren Benny Mattsson till Sundsvalls Tidning.

Landskrona BoIS

Efter pappersproblem under lägret på Cypern har nu Ralani Bradley anlänt i Landskrona för provspel med BoIS. Idag ska han få visa upp sig i U21-matchen mot Kalmar. Spelaren, som kallas "Surprise", gjorde bra ifrån sig i IFK Hässleholm ifjol efter att ha skolats i Helsingborgs fotbollsakademi i Sydafrika och BoIS fick tipset om spelaren från förre HIF-aren Bosse Nilsson.

– Vi tyckte egentligen att det knappt var lönt men så ringde agenten och berättade att "Surprise" var på väg hit, berättar sportchef Mats Aronsson för Helsingborgs Dagblad.

Föreningen har dessutom haft den 33-årige Klagshamn-spelaren Jens Nordström på träning, men där råder oklarheter kring huruvida Nordström ska lösas från sitt kontrakt för spel i BoIS eller inte.

Väsby United

Han har spelat med Väsby under stora delar av försäsongen, men nu är också ett lån av målvakten Peter Rosendal klart. Han kommer närmast från allsvenska Örebro SK.

– Peter har varit hos oss en längre tid och presterat bra. Vi har under tiden försökt hitta en lösning med ÖSK och nu är allt på plats, säger assisterande sportchefen Lukas Syberyjski på klubbens hemsida.

Under måndagen lottades annars den andra omgången i Svenska Cupen, omgången där övriga Superettan-lag och de två nedflyttade lagen från Allsvenskan träder in i turneringen. Örgryte ställs mot unga och fartfyllda IFK Värnamo medan Hammarby gästar division 2-laget Värmdö. Huvudspeldag är 21 april.

Svenska Cupens andra omgång:

Umedalens IF (2)–Östersunds FK (1)

Dalkurd FF (1)–Väsby United (SE)

IK Sirius (1)–GIF Sundsvall (SE)

BK Forward (1)–Degerfors IF (SE)

Värmdö IF (2)–Hammarby IF (SE)

Enskede IK (2)/Valsta Syranska IK (1)–Syrianska FC (SE)

Hammarby TFF (1)–Assyriska FF (SE)

IK Frej (2)/Västerås SK (1)–IFK Norrköping (SE)

Värmbols FC (2)–Jönköpings Södra (SE)

Oskarshamns AIK (3)–Östers IF (SE)

Utsiktens BK (2)–Holmalunds IF (2)/FC Trollhättan (SE)

Torslanda IK (1)/Qviding FIF (1)–Ljungskile SK (SE)

IFK Värnamo (1)–Örgryte IS (SE)

Lunds BK (1)–Falkenbergs FF (SE)

FC Rosengård (1)–Ängelholms FF (SE)

IF Limhamn-Bunkeflo (1)–Landskrona BoIS (SE)

Fotbollsverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!