1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4

Blomqvist spelklar för Bajen

Hammarby valde att sent registrera tränaren Jesper Blomqvist så att han även kan spela för klubben. I dag spelar ”Bajen” premiär.


STOCKHOLM. Jesper Blomqvist kan mycket väl komma att spela för Hammarby. Klubbens tränare är nämligen nu registrerad även som spelare. Detta gjorde man i sista stund.

- Det skulle vara kul att spela med honom. Han har haft en otrolig karriär och är en stor spelare, säger mittfältaren Simon Helg till Aftonbladet och fortsätter:

– Han har i och för sig varit med på några träningar och då har han sett pigg ut.

Blomqvist, 36, har gjort några enstaka inhopp i Enköping de senaste två åren. Han slutade egentligen med fotbollen 2005.

I kväll inleder degraderade Hammarby äventyret i Superettan och man gör det borta mot Ängelholm, dock utan Blomqvist som spelare.

Blomqvist har spelat för Tavelsjö, Umeå FC, IFK Göteborg, Milan, Parma, Manchester United, Everton, Charlton, Djurgården och Enköping.

I skymundan av nyheten om Blomqvist har Filip Bergman utsetts till ny kapten för Hamarby. Tränaren Michael Borgqvist har enbart positiva saker att säga om den 31-årige försvararen.

- Filip är en bra kille på och utanför plan. Han ger alltid hundra procent och är väldigt seriös. Hans rutin spelar också in. Han har en trygghet på planen, är lugn med bollen och stressar inte upp sig, och det spelar förstås också in, säger Borgqvist till Hammarbys hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!