Ängelholm besegrade Hammarby.
Ängelholm besegrade Hammarby. - Foto: BILDBYRÅN

Premiärförlust för Bajen

Ängelholm besegrade Hammarby med 3-2 inför rekordpublik.– Trevligt att få börja serien så här, säger matchhjälten David Bennhage.

ÄNGELHOLM. Det var Hammarby som tog ledningen i matchen. Efter 15 minuter ryckte Linus Hallenius loss och sköt in 1-0 till Hammarby. Ängelholm reducerade efter 27 minuter. På en hörna från Ängelholm nickade Bajen-backen David Johansson in bollen i eget mål.

Hallenius, som gjorde tre mål i genrepet, var framme för Hammarby och gjorde sitt andra mål i matchen. Anfallaren kom loss från ett tamt hemmaförsvar och placerade in ledningsmålet. Ängelholm reducerade genom Patrik Larsson efter bara en minut på planen.

Med sju minuter kvar avgjorde David Bennhage matchen. Bennhage lurade bort två Bajenförsvarare och sköt upp bollen rakt i krysset.

– Det känns väl ganska okej får man säga. Det är den största matchen vi någonsin har spelat, så det är ganska skönt att vinna, säger Bennhage till TV4 Sport.

Ängelholm vann inför rekordpublik. 3013 åskådare var på plats.

– Skönt att det var lite folk här också. Trevligt att få börja serien så här, säger Bennhage.

Hammarby fick två tunga skador i matchen. Sebastian Castro-Tello blev utburen på bår med en stukad fotled tidigt i första halvlek. Dessutom blev mittbacken Patrik Gerrbrand utburen på bår i andra halvlek.