Maic Sema i kamp med Stefan Batan.
Maic Sema i kamp med Stefan Batan. - Foto: BILDBYRÅN
Hallenius (i mitten) gratuleras av lagkamrater efter 1-0-målet.
Hallenius (i mitten) gratuleras av lagkamrater efter 1-0-målet. - Foto: BILDBYRÅN

Vilken succé, Hallenius

Hammarby vann derbyt mot Assyriska med 3-0. Glödhete Linus Hallenius blev matchvinnare mot Assyriska.– Man får kalla det en taktisk triumf för Hammarby som valde att spela med Linus Hallenius ensam på topp, säger TV4 Sports expert Anders Andersson.

SÖDERTÄLJE. Linus Hallenius succé fortsätter. På de fyra första matcherna i superettan har anfallaren gjort fyra mål inför kvällens derby mot Assyriska.

Hammarby inledde matchen defensivt och det var Assyriska som förde spelet. Båda lagen hade dock svårt att skapa chanser i matchen och det dröjde till andra halvlek innan målen kom.

Assyriska blev bestulna på en straff efter dryga timmen. En liggandes Isak Dahlin fick bollen på armen i straffområdet. Domaren valde att fria och med kvarten kvar tog Bajen ledningen. Sebastian Castro-Tello slog en djupledsboll till Linus Hallenius som avancerade in i straffområdet och avlossade ett skott som var otagbart för Magnus Bahne i målet.

– Man får kalla det en taktisk triumf för Hammarby som valde att spela med Linus Hallenius ensam på topp. Och efter att han visat vägen med sitt solomål kunde man kontra bort Assyriska, säger TV4 Sports expert Anders Andersson.

Sebastian Castro-Tello avgjorde sedan matchen med 2-0-målet och minuten senare gjorde Simon Helg 3-0.

Matchen kantades annars av skador. I första halvlek tvingades Carlos Gaete Moggia kliva av för Hammarby och i den andra Filip Bergman och Fredrik Söderström. I Assyriska tvingades David Björkeryd och Eddie Moussa utgå i första halvlek.