Maic Sema i kamp med Stefan Batan.
1 av 2
Maic Sema i kamp med Stefan Batan. - Foto: BILDBYRÅN
Hallenius (i mitten) gratuleras av lagkamrater efter 1-0-målet.
2 av 2
Hallenius (i mitten) gratuleras av lagkamrater efter 1-0-målet. - Foto: BILDBYRÅN

Vilken succé, Hallenius

Hammarby vann derbyt mot Assyriska med 3-0. Glödhete Linus Hallenius blev matchvinnare mot Assyriska.– Man får kalla det en taktisk triumf för Hammarby som valde att spela med Linus Hallenius ensam på topp, säger TV4 Sports expert Anders Andersson.


SÖDERTÄLJE. Linus Hallenius succé fortsätter. På de fyra första matcherna i superettan har anfallaren gjort fyra mål inför kvällens derby mot Assyriska.

Hammarby inledde matchen defensivt och det var Assyriska som förde spelet. Båda lagen hade dock svårt att skapa chanser i matchen och det dröjde till andra halvlek innan målen kom.

Assyriska blev bestulna på en straff efter dryga timmen. En liggandes Isak Dahlin fick bollen på armen i straffområdet. Domaren valde att fria och med kvarten kvar tog Bajen ledningen. Sebastian Castro-Tello slog en djupledsboll till Linus Hallenius som avancerade in i straffområdet och avlossade ett skott som var otagbart för Magnus Bahne i målet.

– Man får kalla det en taktisk triumf för Hammarby som valde att spela med Linus Hallenius ensam på topp. Och efter att han visat vägen med sitt solomål kunde man kontra bort Assyriska, säger TV4 Sports expert Anders Andersson.

Sebastian Castro-Tello avgjorde sedan matchen med 2-0-målet och minuten senare gjorde Simon Helg 3-0.

Matchen kantades annars av skador. I första halvlek tvingades Carlos Gaete Moggia kliva av för Hammarby och i den andra Filip Bergman och Fredrik Söderström. I Assyriska tvingades David Björkeryd och Eddie Moussa utgå i första halvlek.

Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

2 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

3 timmar sedan
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.