Hammarby på väg mot konkurs.
Hammarby på väg mot konkurs. - Foto: BILDBYRÅN

Storsponsorn sviker – ”Bajen” hotas av konkurs

Degraderingen till Superettan har stått Hammarby dyrt. ”Bajen” behöver få in nio-tio miljoner för att överleva – men då överger storsponsorn AEG klubben.– Om vi inte får ett tillskott på nio-tio miljoner inom ett halvår får vi stora problem, säger Henrik Wesslén, styrelseordförande i Hammarby fotboll.


STOCKHOLM. Hammarby har haft en tung start på superettan. ”Bajen” förlorade senast mot Öster och man ligger först på en tiondeplats. Men det blir värre. Klubben behöver få in nio-tio miljoner kronor för att rädda klubben från konkurs.

– Om vi inte får ett tillskott på nio-tio miljoner inom ett halvår får vi stora problem, säger Hammarby Fotbolls styrelseordförande Henrik Wesslén till Sportbladet.

Klubbens storsponsor Anschultz Entertainment Group (AEG) kommer inte att hjälpa till – igen. Sponsorn har tidigare räddat klubben år 2001 och 2004.

– De har sagt väldigt tydligt att inte en spänn till. De tycker att de redan har lagt in lite för mycket pengar, säger Wesslén.

Hammarby förbereder nu en nyemission och i den kommer AEG att minska sitt aktieinnehav från maximala 49 procent. ”Bajen” riktar nu skarp kritik till sponsorn och menar att företaget bara varit intresserade i klubben för att komma åt arenaområdet vid Globen.

– De har varit, och är, bara intresserade av att driva nya Söderstadion och hela Globenarenan. Det är det som ligger bakom deras intresse i Hammarby överhuvudtaget, säger Wesslén.

AEG kommer inte att dra sig ur helt ur klubben eftersom att det fortfarande finns pengar att tjäna.

– Jag tror att, eftersom de är villiga att se sitt innehav späs ut, ändå gärna vill ha en representation i Hammarby för att vi ska spela på den nya stadion. Där kommer Hammarbys matcher vara den säkra kakan som drar in mest pengar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!