"Bajen Aid" lanseras - för att undvika konkurs

”Band Aid 1984” blir "Bajen Aid 2010". Syftet är detsamma. Rädda det som räddas kan. I detta fallet: Hammarby Fotboll.


Hammarby fotboll är en klubb i total kris. Ledare efter ledare hoppar av skeppet som tar in alltför mycket vatten. Som så många gånger förr sluter fansen upp bakom Söders stolthet och lanserar "Bajen Aid" - en konsert med artister som Magnus Carlson & Weeping Willows, Moneybrother, Mange Schmidt och Stephen Simmonds är början på livräddningen.

Nyheter24:s Hammarbybloggare Gustav Gelin har publicerat brevet som skickats ut till alla som vill hjälpa Bajen.

"Hammarby behöver hjälp. Fotbollsklubben i våra hjärtan håller på att gå i konkurs och det är vi många som inte tänker tillåta.

Därför ordnar vi BAJEN AID den 20:e juni - en rolig fest och samtidigt en möjlighet för alla supportrar att hjälpa till att dra sitt strå till stacken.

Söndag 20 juni spelar Hammarby borta mot Syrianska. Du kollar matchen på storbildskärm tillsammans med uppåt 900 andra bajare på ett fullsatt Debaser Medis.Alltså på samma plats som vi firade det magiska SM-guldet för snart nio år sedan.

Efter matchen kommer ett gäng artister med grönvita hjärtan spela live: Magnus Carlson & Weeping Willows, Moneybrother, Mange Schmidt, Stephen Simmonds och många fler. Dessutom blir det givetvis ett gäng grymma Bajen-DJs som håller dansgolvet kokande. Alla artister ställer naturligtvis upp helt gratis, liksom Debaser som upplåter lokalen gratis till Bajen. Varenda krona i vinst kommer användas på bästa möjliga sätt för att säkra Hammarbys fortsatta existens."

Supportrarna hoppas kunna dra in 300 000 kronor till Hammarby.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.