Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Degerfors vann – efter drömmål

Solberg gjorde ett drömmål i första halvlek.

Solberg gjorde ett drömmål i första halvlek.

BILDBYRÅN

Sport | 10/06/2010 21:26

Hammarby åkte på en ny förlust i superettan. Trots att man tog ledningen lyckades Degerfors vända och vann matchen med 4-2. Tobias Solbergs drömmål i första halvlek var matchens delikatess.

DEGERFORS. Hammarby, som har startat superettan svagt, fick en riktig drömstart på Stora Valla. Redan efter tre minuter tog "Bajen" ledningen efter att skyttekungen Linus Hallenius gjort 1-0.

Kvitterat – tre minuter senare

Degerfors replikerade nästan direkt. Tobias Solberg slog en långboll upp till Peter Samuelsson som löpte med bollen och nickade den förbi en utrusande Johannes Hopf. Hemmalaget utökade ledningen i den 27:e minuten efter att Christophe Lallet tog sig förbi sin försvarare och slog ett inlägg som Samuelsson nickade in.

– Vi gör en jättebra match. Vi börjar svagt och var kanske tagna av stundens allvar. Men vi jobbar oss in och tar över mer och mer, säger Tobias Solberg till TV4 Sport.

Drömmål av Solberg

Innan första halvlek var slut kom ett riktigt drömmål. Tobias Solberg tog ned bollen utanför straffområdet och drog till och fick till ett jätteskott som satt i bortre krysset.

– Jag fick en sådan skön träff. Den kanske kunde ha tagit i ribban. Ja, den var skön, säger Solberg.

I den andra halvleken reducerade Bajen till 3-2 genom Sebastian Castro-Tello. I slutminuterna fastställde Johan Bertilsson slutresultatet till 4-2. I och med segern klättrar Degerfors upp på andraplats, medan Hammarby ligger kvar på tiondeplats.