Sebastian Bojassén och Daniel Bamberg hade flera duster i matchen.
1 av 2
Sebastian Bojassén och Daniel Bamberg hade flera duster i matchen. - Foto: BILDBYRÅN
Norrköping är på väg mot allsvenskan.
2 av 2
Norrköping är på väg mot allsvenskan. - Foto: BILDBYRÅN

Ny förlust för krislaget Hammarby

Hammarby lyckades inte rubba Norrköping. Stockholmarna förlorade med 1-0 efter att Shptetim Hasani gjort matchens enda mål på straff.


NORRKÖPING. Hammarby halkar längre ned i tabellen efter en ny förlust. Stockholmarna fick ingen bra start på matchen. Anfallaren Shptetim Hasani blev fälld av Sebastian Bojassén och domaren Andreas Ekberg pekade på straffpunkten. Det var samme Hasani som sköt in det enda målet i matchen.

– Jag har tagit hand om straffarna förut jag är van att göra det. Det var inga problem att själv slå straffen efter att ha blivit fälld, sade han till TV4-Sport.

Precis före straffen hade målskytten rivit ner Simon Helg i straffområdet och ”Bajen”-spelarna ville ha frispark.

– Det är en 50/50-duell och helt rätt av domaren att fria även om det är ett modigt beslut, säger TV4 Sport-experten Anders Andersson.

Norrköping hade flera bra lägen att göra mål i den första halvleken. Främst var det via brassen Daniel Bamberg som lägena skapades.

– Det blir svårt att spela, vi är inte riktigt vana med konstgräset. Men det är en relativt jämn match, skulle ha blivit oavgjort kanske, säger den spelande Bajen-tränaren Jesper Blomqvist efter matchen.

I och med segern ser nu Peking ut att gå mot spel i allsvenskan 2011. De leder nämligen serien med tre poäng och har sex poäng ner till tredjeplacerade Degerfors. Det ser tyngre ut för Bajen som ligger på den nedre halvan – men har bara tre poäng upp till Degerfors.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!