Torsdag 24 Jun
Stockholm

"Styrelsemedlemmar sprang ärenden åt fansen"

Michael Borgqvist talade ut i Agenda och menade att det inte handlade om dödshot.
Michael Borgqvist talade ut i Agenda och menade att det inte handlade om dödshot. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Michael Borgqvist avgick nyligen från posten som tränare för Hammarby. Anledningen menade "Borqen" skulle vara hoten riktade mot honom som person. Nu talade tränaren ut i SVT:s Agenda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. – Jag tror att det kan röra sig om att jag dels är AIK:are och att jag har spelat för Djurgården, säger Michael Borgqvist till Agenda.

Borgqvist avgick under dramatiska former från posten som Hammarbys tränare. "Borqen" menade att hoten som riktats mot honom blev alldeles för seriösa och obekväma.

Föreliggande innan avhoppet var dåligt spelande Bajen, negativ tabellplacering och fullständigt kaos runt försäljningen av Linus Halleniues. Nu väljer Michael Borgqvist att tala ut i Agenda.

– Det var inför matchen mot Jönköping, som jag fick en del SMS-hot. Efter matchen blev det en del tumult mellan arenan och parkeringsplatsen, säger "Borqen".

– Det var inga direkta dödshot. Men frågan är vad man kan göra åt? Det är väldigt komplext, det finns ju fall där man har supportrar i styrelserummet - att till och med styrelsemedlemmar springer ärenden åt fansen.

Michael Borgqvist menar att han har en aning om vilka det är som skickat hoten.

– Om supportrarna vill få bort tränare, chefer och VD så får de det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela