Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ekonomiskt kaos: Örgryte rensar

- 17/09/2010, 20:40 -
Örgrytes extremt dåliga ekonomi tvingar klubben till nedskärningar.

Örgrytes extremt dåliga ekonomi tvingar klubben till nedskärningar.

PERNILLA WAHLMAN / SCANPIX

Det förmodade missade allsvenska avancemanget har redan tvingat Örgryte IS att varsla 15 personer om uppsägning. Nu har ytterligare fem fått beskedet att de får lämna sina jobb. 

GÖTEBORG. Med åtta poäng till allsvenskt kval och femton kvar att spela om är det inte realistiskt att tro att Öis ska lyckas ta ikapp det avstånd de själva har sett till att kryssa alldeles för långt. Den missade allsvenska platsen medför förstås en ekonomisk förlust för en klubb som före säsongen bestämde sig för att inte rusta ner och anpassa sig till spel i Superettan, vilket har märkts på ekonomin. 15 personer har varslats och nu får fem personer lämna föreningen, men några fler ska det inte bli nu.

– Nej, det räknar vi inte med i det här läget. Vi skulle knappt ens klara verksamheten om vi skulle skära ytterligare, säger Örgrytes ordförande Lars Ranäng till Radiosporten.

Ordföranden försäkrar också att spelartruppen inte berörs av detta, mer än att diskussioner kommer föras om de kontrakt som går ut när säsongen är slut.

Fotbollsverige.se