Haris Skenderovics kommer att kunna delta mot Jönköpings Södra efter strul hos förbundet.
Haris Skenderovics kommer att kunna delta mot Jönköpings Södra efter strul hos förbundet. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Fansen rasar - SvFF kunde inte hantera filformatet

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd kunde inte överlägga och fatta beslut rörande Haris Skenderovics brutala armbågsattack, detta på grund av att de inte kunde hantera videofilerna som de fått ta del av. Nu kommer reaktionen från fansen.


Nyheter24 gör en lathund för SvFF

När Svenska Fotbollförbundet tillhandahåller CD-skivor som innehåller material som bör ses snabbt, kan man exempelvis välja att inte använda Windows Media Player - då den inte stödjer alla filformat. En snabb undersökning på internet visar snabbt att bland annat VLC, är en betydligt mer kompetent mediaspelare.

Steg ett är att ladda ned programmet. Steg två, starta installationen. Det tredje och kanske lättaste steget är när programmet är igång, drar man den fil man vill se på till fönstret och sedan drar VLC igång videofilen.

STOCKHOLM. Svenska fotbollförbundet är Sveriges största idrottsförbund med en årlig omsättning på miljonbelopp. Ändock kunde inte ledamöterna i disciplinnämnden fatta ett beslut rörande Syrianska FC:s försvarare Haris Skenderovics övergrepp mot Hammarbys Christer Gustavsson. Detta på grund av att disciplinnämndens ledamöter inte kunde öppna de filformat som skickats till dem.

Jag har sådan där Windows Media Player men den ville inte öppna någon av länkarna, säger ledamoten Göran Nilsson till Eurosport, vilket nu fått supportrarna att se rött.

"Fruktansvärt bristande i respekt för fotbollen, på en nivå som gör att det i fortsättningen kommer vara ganska svårt att ta Disciplinnämndens beslut och uttalanden på något som helst allvar." skriver Gustav Gelin, Nyheter24:s Hammarbyskribent.

Problematiken för förbundet är att Skenderovics nu kommer att kunna spela de viktiga matcherna som är kvar i årets superettan. Klubben har fortfarande bra chans att ta klivet upp till allsvenskan, och då förmodligen på bekostnad av Landskrona BoIS - vilket har fått BoIS-fansen att rasa.

"Först dröjer det en månad innan ärendet överhuvudtaget tas upp, och när det väl tas upp så blir det inget av det för nån dåre sitter med Windows 95 och inte kan spela upp händelsen." skriver signaturen David J på ett forum för Landskrona BoIS.

Förbundets strul möjligör nu att Skenderovics kan deltaga i den viktiga matchen hemma mot Jönköpings Södra.

Se höjdpunkerna från Landskrona BoIS senaste match mot IK Brage.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!