1 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Fredrik Söderström deppar efter cup-förlusten.
2 av 3
Fredrik Söderström deppar efter cup-förlusten. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
3 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Bajen kapar trotjänarna - ekonomin för dålig

Hammarby IF väljer att inte förlänga med tre spelare som presterat för klubben sen barnsben.– Vi vill satsa långsiktigt, säger Hammarbys tränare, Roger Franzén.


Sportchefens egna ord om avhoppet

– Det är ett tufft arbete som man inte orkar hur länge som helst. Det har varit fantastiskt att få jobba i Hammarby som utvecklats enormt under de år jag varit i klubben. Jag har fått vara med om det mesta och jag känner att jag är klar med det här arbetet, säger Thomas Andersson till klubbens hemsida.

STOCKHOLM. Hammarbys dåliga ekonomi tvingar klubben till kraftiga besparingar inom spelartruppen. Nu väljer klubben att sparka tre trotjänare.

Christian Traoré, Fredrik Söderström och Filip Bergman får ej förlängda kontrakt med Stockholmsklubben.

Ekonomin för dålig

Hammarby var under sommaren veckor från konkurs, innan Linus Hallenius blev klar för Genoa. Hade inte affären gått igenom skulle klubben tvingats till ytterligare en nyemission, något ägarna AEG deklarerade att de inte var villiga till.

Klubben ville ha lugn och ro

– Vi meddelade spelarna för en tid sedan att det inte blir någon förlängning, men kom överens om att vänta med att gå ut med detta efter cupfinalen, säger Hammarby Fotbolls avgående sportchef Thomas Andersson till klubbens hemsida.

Satsar på framtiden

Hammarbys nye tränare Roger Franzén har gått ut och meddelat att han kommer satsa fullt ut på de spelare han lotsade under sin tid i Hammarbys ungdomslag - HTFF. Inte bara för den ekonomiska aspekten.

Traoré är 30 år, Söderström närmare 40 och Bergman fyllde 31 under året - något Hammarby inte ser som en lösning för framtiden.

– Vi kommer ju se över hur det kommer att se ut, och jag kommer rikta in mig på en mer långsiktig lösning, säger Franzén när han tillträdde till posten som Hammarbys tränare.

Se intervjun med Roger Franzén efter att han tog över efter Michael "Borken" Borgqvist.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!