Björn Runström berättar känslorna inför att återvända till Hammarby.
1 av 4
Björn Runström berättar känslorna inför att återvända till Hammarby. - Foto: Hammarbyfotboll
2 av 4
- Foto: Hammarbyfotboll
Björn Runström har återvänt.
3 av 4
Björn Runström har återvänt. - Foto: MARK EARTHY/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

VIDEO: Se intervjun med Bajens efterlängtade hemvändare

Björn "Runa" Runström berättar äntligen om hur det känns att vara tillbaka på Stockholms gator och om de stora drömmarna han har med ett Bajen som "befinner sig lite på dekis".


STOCKHOLM.

– Nu när man går runt på Söder är det många som kommenterar att man har flyttat hem igen, och det måste jag väl se som ett kvitto på uppskattningen, kommenterade hemvändaren Björn Runström i en längre intervju till Hammarbys hemsida.

Det kan inte ha undgått någon med ens ett svagt intresse för svensk fotboll att Runström återvänt till Bajen och Södermalm. "Runa" som är född och uppvuxen till en Bajensupporter spenderade sina tonår i Stockholmsklubben.

Efter en mindre lyckad proffsejour återvände Enskedesonen till Söderstadion 2004. Där blev det 57 matcher och 18 mål. Nu är det alltså dags igen för spel framför Bajenfans, men det är samtidigt en annan sorts klubb han den här gången kommer tillbaka till.

– Det känns på något sätt extra kul att vara tillbaka nu när klubben är lite på dekis. Det är en stor dröm att få vara en del av laget som ska försöka ta upp laget tillbaka till allsvenskan. Men jag kan inte lova att vi går upp direkt.

Dekis är ett ord han säger med eftertryck. AEG har fortfarande inte pumpat in de utlovade pengarna och Runström tvingades skriva på ett miniumkontrakt med klubben. Men om Bajen tar klivet upp till allsvenskan "är det betalt nog" menar Hammarbysonen.

Ta del av den långa intervjun till Hammarbys hemsida här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!