Tisdag 28 Sep
Stockholm

Exklusivt: Rami Shaaban om vägen tillbaka

Rami Shaaban anlände som en stjärnvärvning med hög lön, men skadorna har satt stopp för spel och under det senaste året har han inte kostat Bajen en enda krona.
1 av 5
Rami Shaaban anlände som en stjärnvärvning med hög lön, men skadorna har satt stopp för spel och under det senaste året har han inte kostat Bajen en enda krona. Foto: Malin Hoelstad / SvD / SCANPIX
36-åringen ser även slutet på karriären och menar att han mer än gärna fortsätter att jobba med välgörenhet.
2 av 5
36-åringen ser även slutet på karriären och menar att han mer än gärna fortsätter att jobba med välgörenhet. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Den tidigare landslagsmålvakten åkte på en otäck knäskada för drygt ett år sedan. Men efter den hade läkt handlade problemen i stället om försvagade muskler i höftpartiet.
3 av 5
Den tidigare landslagsmålvakten åkte på en otäck knäskada för drygt ett år sedan. Men efter den hade läkt handlade problemen i stället om försvagade muskler i höftpartiet. Foto: Paul Madej / SCANPIX /
Nu är Shaaban alltså tillbaka, och ska, enligt han själv, få spela 45 minuter mot RCD Mallorca.
4 av 5
Nu är Shaaban alltså tillbaka, och ska, enligt han själv, få spela 45 minuter mot RCD Mallorca. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Rami Shaaban kommer äntligen att få återvända till Söderstadions gräsmatta. "Det har varit en väldigt smärtsam period att inte få spela tävlingsfotboll".
5 av 5
Rami Shaaban kommer äntligen att få återvända till Söderstadions gräsmatta. "Det har varit en väldigt smärtsam period att inte få spela tävlingsfotboll". Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Hammarbys målvakt berättar om den tunga klättringen tillbaka till Söderstadion och spel framför Bajenfansen.– Det har varit tungt både mentalt och fysiskt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rami Shaaban:

Född: 30 juni 1975 i Nyköping

Då: Slog igenom stort i Djurgården och petade Andreas Isaksson i ett tag. Flyttade sedan till Arsenal där hans karriär blev rejält lidande av ett benbrott. Flyttade sedan via Norge hem till Sverige igen.

Nu: Har haft det tufft med skador under sin tid i Bajen. Men nu kan han alltså äntligen få göra en efterlängtad comeback mellan stolparna på Söderstadion.

STOCKHOLM. För drygt ett år sedan vred Rami Shaaban sönder sitt knä. Smärtan var distinkt och tankarna gick direkt till det brutna benet som förde honom bort från proffslivet i London.

Lång rehabilitering var att vänta, det visste han, men när det förväntade halvåret var till ända, kände sig den tidigare landslagsmålvakten långt i från formtoppen.

– Det visade sig att jag gick runt med en obalans i kroppen. Vad detta berodde på fattade faktiskt ingen, till dess att jag träffade Tomas Langer från Island. Han upptäckte direkt att det var ett par muskler vid höften som inte reagerade som de skulle reagera, säger den forne Djurgårdskeepern till Nyheter24. Och det är med en bister ton han fortsätter:

– Det har varit väldigt tung period. Träningarna har gått upp och ner, samtidigt har jag hela tiden varit tvungen att prioritera bort bollträning för att gå till gymmet, så att kroppen ska hålla för spel på den här nivån.

Vägen tillbaka

Under onsdagskvällen möter Hammarby det spanska ö-laget RCD Mallorca i en vänskapsmatch. Och i den andra halvleken har det alltså, som Nyheter24 tidigare rapporterat, blivit dags för Rami att än en gång ta klivet in på Söderstadions vidsträckta gräsmatta.

Hur känns det i kroppen?

– Det varierar rätt mycket från dag till dag. På träningarna kan jag antingen känna mig i toppform eller så kan jag slarva in ett gäng bollar. Men överlag känner jag mig hel, vilket än så länge är det viktiga.

Tror du att du kan nå tillbaka till toppen?

– Ska jag vara helt ärlig, så vet jag faktiskt inte. Som det känns just nu tror jag att det finns en möjlighet. Men samtidigt kanske jag inte kan gå hela vägen i och med den här bortprioriteringen jag gång efter annan måste göra. Jag återhämtar mig inte alls lika bra längre. Men jag vill verkligen komma tillbaka, inte minst för fansens skull, så att jag kan vara med och hjälpa Bajen tillbaka dit laget hör hemma.

Välgörenhet och slutet på tunneln

Shaaban berättar för Nyheter24 hur han har tänkt sig sin framtid, en framtid som kommer farande snabbare och snabbare.

– Jag är trots allt 36 år gammal, så det är klart att jag har börjat fundera. Just nu siktar jag in mig på att syssla med så mycket välgörenhetsjobb jag kan - det är sådana arbetsdagar jag har behövt för att orka med det här skadehelvetet, säger han och fortsätter:

– Jag har det här året och ytterligare en säsong kvar på mitt kontrakt. Efter det har jag faktiskt i dagsläget ingen aning vad som sker, men så länge jag tycker det är kul att gå och hänga med grabbarna, träna och kämpa så vill jag självklart fortsätta. Men det är klart, jag blir ju inte direkt yngre, så man vet aldrig, avslutar den forne landslagskeepern och trebarnspappan för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela