Sinan Ayranci var nära att spräcka nollan.
1 av 3
Sinan Ayranci var nära att spräcka nollan. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Men matchen slutade mållöst.
2 av 3
Men matchen slutade mållöst. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Inget av lagen lyckades haka på i toppstriden.
3 av 3
Inget av lagen lyckades haka på i toppstriden. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Mållöst i prestigemötet

Bajenfansen fick lämna Söderstadion i besvikelse efter 0-0 mot Assyriska.


När spelschemat fastställdes tidigare i våras var de flesta övertygade om att det här skulle bli ett toppmöte. Men när en av Superettans hetaste drabbningar blåstes igång var det sjuan mot åttan som gjorde upp inför ett välfyllt Söderstadion. I potten låg tre viktiga poäng som skulle innebära tätkänning.

Det var hemmalaget tog initiativet i matchen, fast bestämda om att Assyriskas målvakt Oscar Berglund skulle få en svettig afton. Det skulle han mycket riktigt få, men med nöd och näppe lyckades han freda sitt mål. Och när inte ens han kunde stå emot, då var ribban i vägen. Sinan Ayranci borde ha gett hemmalaget ledningen när han bjöds på ett i princip öppet mål, men bollen i målramen och ett blekt Assyriska kunde gå till halvtidsvila med nollan intakt.

Hammarby saknade Björn Runström som var avstäng inför dagens match. Något som blev allt mer påtagligt ju längre matchen led; dels för att man saknade kvalité i straffområdet, och dels för att det då inte fanns något alternativ att skicka in från bänken.

Hammarby försökte och försökte, men utdelningen skulle utebli. En varsin poäng innebär att lagen befäster sin plats i mitten av tabellen. Något som hemmalaget lär vara mest besviket över.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.