Lördag 25 Sep
Stockholm

Mardrömmen total för Bajen efter ny förlust

Nicklas Bärkroth inledde målskyttet med sitt 0-1-mål.
1 av 2
Nicklas Bärkroth inledde målskyttet med sitt 0-1-mål. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Hammarby kommer att få kämpa in i det sista för att undvika ett kvalspel.
2 av 2
Hammarby kommer att få kämpa in i det sista för att undvika ett kvalspel. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Hammarby ser ut att få kriga in i det sista för att klara sig kvar i Superettan. Detta efter en ny tung uddamålsförlust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läget i botten

12. Värnamo 32p (25)

---

13. Hammarby 30p (25)

14. Brage 26p (24)

---

15. Västerås SK 21p (25)

16. Qviding 11p (25)

( ) = Antal spelade matcher

STOCKHOLM. Hammarbys mörker är totalt. Efter en ny, blytung förlust, ligger det klassiska laget på kvalplats med fem omgångar kvar att spela.

– Vi försöker och försöker men får inte till det helt enkelt, säger en besviken Jose Monteiro efter matchen.

Derbyt var en nyckelmatch

Hemmamatchen mot Brommapojkarna målades upp som den viktigaste på säsongen, en vinst här och Bajen skulle få lite andrum i sin kamp om att undvika kvalspel. Men när IFK Göteborgs-lånet Nicklas Bärkroth satte 0-1 till Brommapojkarna efter 36 minuter började fansen på Söderstadion känna igen möstret. Det skulle bli en jobbig afton även denna gång.

Ex-bajare sänkte sin gamla klubb

Senast Hammarby spelade match på Söderstadion hette matchhjältarna Kevin Walker och Pontus Engblom, båda två utlånade från antagonistklubben AIK. Om det var tungt att sänkas av AIK-are, var det ingenting mot vad som skulle ske när BP satte spiken i kistan i den 74:e minuten.

Pablo Pinones-Arce, före detta Hammarby, stänkte in det matchavgörande målet bakom en förtvivlad Johannes Hopf. Av respekt valde anfallaren att inte fira målet.

– Jag har haft de här fansen i fem år så det är klart man känner för dem. Jag skulle aldrig jubla dem i ansiktet, säger Pinones-Arce till TV4-Sport.

"Måste tro på det vi gör"

Simon Helg kunde trycka in reduceringen på stopptid, men närmare än så kom aldrig Bajen som med fem omgångar kvar att spela har två poäng upp till Värnamo som i skrivande stund innehar den sista säkra platsen. Men trots att förlusten mot BP sved rejält har man inte gett upp hoppet.

– Det går inte ha dystra miner, det är samma sak som att lägga sig ner och dö och det kan vi inte göra i det här läget. Vi måste tro på det vi gör, säger lagkaptenen Jose Monteiro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela