Hammarby vände och vann borta mot VSK.
Hammarby vände och vann borta mot VSK. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Kors i taket - Bajen vände och vann på bortaplan

Hammarbys IF har inte gjort sig kända som ett särskilt starkt bortalag under 2011. Men när det behövdes som mest, visade det sig att Maic Sema är för bra för superettan.


VÄSTERÅS. När Filip Tronét gjorde 1-0 för Västerås SK var det många i Bajen Fans som säkerligen funderade vad de gjort i ett tidigare liv för att förtjäna denna smärta. Hängt med Djingis Khan? Bar deras själar på ett kannaibal-samvete? Frågorna var många, men svaren var ypperligt svåra att gräva fram.

Innan målet och innan andra halvlek ens dragit igång, vände domaren Magnus Ahlén på klacken när han fick syn på ett par klassistk intensiva rödglimrande eldar i Hammarbyklacken. Bengalpaniken var framme igen, men lika snabbt som Ahlén vänt, var spelarna med domaren i släptåg tillbaka ute på planen igen. Och Bajenfansen har nog mycket att tacka för att domaren inte valde att avbryta matchen (om nu ens de funderingarna existerade).

För en vänding skulle komma.

En vändning som påbörjades av ett hårt skott från den frenetiskt arbetande Maic Sema. Ynglingen fick till en tung kanon från dryga 25 meter som letade sig in i västeråsmålets vänstra hörn. Bajenklacken gick förstås i extas. Men det var inte över än för Hammarby, och det var sannerligen inte över för Sema heller.

Bajens kanske överlägset bäste spelare (i brist på motstånd) för året utnyttjade ett misstag i Västerås backlinje. Fri med målvakten gjorde han inget misstag. 2-1 till södermalmslaget. Ett resultat som stod sig matchen ut vilket även ger Hammarby andrum i bottenträsket av superettan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!