Degerfors svarade får en sensationell upphämtning. (OBS. Bilden är från ett tidigare tillfälle) - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Degerfors var på väg mot ett stort nederlag. Då svarade laget för en sjuk upphämtning.

3. Åtvidaberg 51p (27)

---

4. Degerfors 47p (28)

( ) = Antal spelade matcher

BROMMA. För att Degerfors chans till allsvenskt kval skulle leva kvar krävdes minst oavgjort borta mot Brommapojkarna. Något som såg ut att bli en omöjlig uppgift, åtminstone efter 74 minuter - då hade nämligen hemmalaget dragit ifrån till en 3-0-ledning.

Målexplosion i andra halvlek

Matchen på Grimsta IP såg länge ut att bli en mållös sådan. Ända fram till den 65:e matchminuten när hemmalaget iscensatte en tvättäkta målkavalkad. Pontus Åsbrink var först ut att skriva in sig i målprotokollet. Och värre skulle det bli för Degerfors, för bara fem minuter senare kunde den vindsnabbe Saihou Jagne kruta in 2-0-målet.

När sedan samme Åsbrink satte 3-0-målet var det nog många som hade plitat ner en trepoängare för BP i matchprotokollet. Men Degerfors ville annat...

Makalös upphämtning

Efter att BP-liraren Gabriel Petkovic dragit på sig sitt andra gula kort för dagen, och som påföljd fått lämna planen, bestämde sig bortalaget för att göra en sista kraftsamlig. Och som de fick betalt.

Alexander Andersson såg till att ge liv i matchen när han i den 80:e minuten reducerade till 3-1, framspelad av Amadaiya Rennie, men frågan var om de tillresta Degerfors-suportrarna verkligen vågade tro på det omöjliga?

De hade dock all anledning att göra just det, för fem minuter senare small det bakom Kristoffer Nordfeldt igen. Denna gång genom Christophe Lallet. Och nej, det var inte slut där: i den tredje stopptidsminuten fulländade Christoffer Wiktorsson den mirakulösa upphämtningen med sitt 3-3-mål.