José Monteiro efterlyser kontinuitet.
1 av 2
José Monteiro efterlyser kontinuitet. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Lagkaptenen behöver trygghet.
2 av 2
Lagkaptenen behöver trygghet. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX

Lagkaptenen sågar Bajenledningen: "Någonstans har det brustit"

Lagkaptenen har tröttnat på de meningslösa förändringarna.


Ödesmatcherna

Omgång 28

2011-10-13 19:20 IFK Värnamo - Hammarby

Omgång 29

2011-10-17 19:20 Hammarby - Jönköpings Södra IF

Omgång 30

2011-10-22 15:00 Ängelholms FF - Hammarby

STOCKHOLM. Tränare har kommit och gått från Hammarby de senaste säsongerna, samtidigt som klubben bara har rasat och rasat. En negativ trend som lagkaptenen José Monteiro nu har tröttnat på.

- Jag tänker inte stå och peka på vem som har gjort fel, men saker och och ting har ju tydligen brustit, säger han till Nyheter24.

Mittbacken fortsätter:

- Det har varit alldeles för många förändringar. Men samtidigt så tycker väl klubben att en förändring har varit för det bästa.

Det är omöjligt att säga precis vad det är som har gått fel i Bajen och den kollektiva kollapsen sedan de åkte ut ur allsvenskan 2009 har bara blivit större och större.

Nu finns det risk för spel i division 1 norra. Hur kunde allting gå så snett?

– Det beror på en massa faktorer, men jag tycker främst att det handlar om kontinuitet. Jag har varit här väldigt länge, men jag minns knappt senaste gången vi hade samma backlinje i två matcher i rad, berättar Monteiro uppgivet.

Hur känns det att säga så?

- Visst känner man en viss frustration. Jag vill ju spela med samma spelare och känna den här tryggheten, men det där beror även på många andra faktorer.

Hur ordnar man kontinuitet?

- Det är inte min uppgift att ordna det, min uppgift är på planen. Alla vet ändå att det är just det som vi behöver - men samtidigt behöver man resultat. Så det är väldigt svårt att få båda två, säger den 28-årige lagkaptenen och fortsätter:

- Det är ledningens jobb att värva rätt spelare, att hämta rätt tränare. Men man kan inte heller göra sig av med dem så fort det första negativa resultatet kommer. De behöver tid.

"Vi behöver trygghet"

Krisen har länge varit total i Bajen. Det märktes framför allt i samband med försäljningen av skyttekungen Linus Hallenius, då vd:n Åsa Sånemyr avgick och ordföranden Henrik Wesslén tvingades bort.

Samtidigt har tränare kommit och gått - men ingen förbättring har skett.

- Det Hammarby behöver är trygghet i allt. I laget, hos vd:n, hos styrelsemedlemmarna - allt, avslutar han för Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!