Bajen kämpar för sin överlevnad i superettan. Seger borta mot Värnamo är ett krav från supportrarna.
1 av 2
Bajen kämpar för sin överlevnad i superettan. Seger borta mot Värnamo är ett krav från supportrarna.
2 av 2

Skräckscenariot nära: "Löpsedlar och nyheter i 100 år"

Slutet nära för Hammarby - nu är det vinna eller försvinna som gäller.


Ödesmatcherna

Omgång 28

2011-10-13 19:20 IFK Värnamo - Hammarby

Omgång 29

2011-10-17 19:20 Hammarby - Jönköpings Södra IF

Omgång 30

2011-10-22 15:00 Ängelholms FF - Hammarby

STOCKHOLM. Endast tre matcher återstår och nu börjar chanserna att hålla sig kvar i superettan försvinna för Hammarby. På torsdagen ställs de mot Värnamo - ett lag som också kämpar för sin överlevnad.

– Det är ganska få tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Det är bara vinst som gäller, säger Bajens lagkapten José Monteiro till Nyheter24.

Om Hammarby förlorar kommer det att bli väldigt svårt för stockholmarna att hänga kvar i superettan. Redan nu känner lirarna av pressen - och de värsta tankarna om Hammarby skulle åka ut har redan slagit spelarna.

– Det kommer att bli löpsedlar och skrivas nyheter om det i 100 år, säger Monteiro.

"En förlust? Ett stort misslyckande"

Förra veckan fick Hammarby endast med sig en pinne hemma mot Falkenberg. En match som det vitgröna laget borde ha vunnit efter att ha dominerat stort och sumpat en straff.

Nu jagar de revansch.

– Det kommer att bli en bra match. Vi brukar trivas mot lag gillar att spela fotboll. Och Värnamo är ett av superettans spelskickligaste lag, även om de ligger där de ligger. Men spelar vi som vi gjorde sist så kan det blir riktigt bra, säger den 28-årige lagkaptenen.

Hur stort misslyckande vore det ifall ni inte vinner?

– Det vore riktigt stort. Vi har haft många bottenapp den här säsongen, och skulle vi inte lyckas nu så skulle det vara dåligt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.