1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Bajen Fans: "Vi kommer dricka gravöl med knutna nävar"

Ordförande för Bajens Fans inför Hammarby - Jönköping Södra och om ett eventuellt kval.


Tabelläget inför avslutningen

11 Assyriska     29, 34-41  38

12 Jönköpings S  28, 43-47  37

---

13 Hammarby      28, 31-38  34

14 Brage         29, 29-49  30

---

15 Västerås SK   29, 36-63  27

16 Qviding       29, 17-58  11

Återstående matcher

I kväll: Hammarby - Jönköping

22/10: Ängelhom - Hammarby, Jönköping - Sundsvall

STOCKHOLM. Ta vilken Hammarby-artikel som helst från årets säsong, byt ut namnet på motståndarna och du har en text som kan publiceras. Säsongen som skulle bli ett enda långt återtåg till allsvenskan har förvandlats till en golgatavandring fylld med ödesmatcher.

- Det känns för jävla jobbigt faktiskt, säger Jakob Uddeholt, ordförande för Bajens Fans, till Nyheter24 och fortsätter:

- Men vi har fortfarande tron på att det går att undvika kvalet, det finns bara ett ord som gäller i kvällens match.

Vilket är det?

- Vinna.

"Man har blivit härdad"

I kväll är det bottenkonkurrenterna Jönköping Södra som besöker Söderstadion. Det är laget som ligger närmast på säker mark, tre poäng före "Bajen". För Hammarby är det bara seger som gäller, annars blir det kval för Söderbröderna.

- Det känns jävligt nervöst. Men samtidigt har man blivit härdad och många är redan inställda på kvalet. Så kanske är det den stora nervositeten som väntar, inget kommer mäta sig med det som väntar i kvalet, säger Uddeholt och fortsätter:

- Men som sagt, vi har fortfarande kravet att vi ska undvika kvalspelet.

Uddeholt kommer ladda upp inför matchen genom att presentera Bajen Fans för sponsorerna. På så sätt hoppas han "sprida lite framtidstro" inför nästa säsong.

Vid förlust, kommer det drickas gravöl då?

- Gravöl blir det efter varje förlust. Men om vi förlorar i kväll tar vi en gravöl och knyter nävarna inför kvalspelet, vi måste fokusera på att få in lite kraft för de matcherna. Om vi går omkring och tror att vi kommer åka ut gör vi oss själva en otjänst.

Vad har saknas i Hammarby fotboll?

- Ledarskap på alla nivåer, men speciellt i spelartruppen. Det har varit en förjävlig säsong utan något att glädjas över. Eller jo, vi kan glädjas över att intresset för Bajens Fans består och det faktum att vi växer även i motgång, avslutar Uddeholt.

Hammarby - Jönköping har avspark i kväll, 19.20.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.