Hammarby slog Ängelholm med 1-0 och säkrade därmed kontraktet till superettan.
Hammarby slog Ängelholm med 1-0 och säkrade därmed kontraktet till superettan. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN
Bajen såg ut att gå mot ett tungt kvalspel.
Bajen såg ut att gå mot ett tungt kvalspel. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN
Sebastian Bojassén räddade Hammarby.
Sebastian Bojassén räddade Hammarby. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN

Räddar Bajen från kvalspel - i den 95 (!) minuten

Hammarby slipper kvalspel efter Sebastian Bojassens sena segermål.

ÄNGELHOLM. 0-0 i 95 minuter och på väg mot ett tungt kvalspel. Då klev Sebastian Bojassén fram och tryckte in det så förlösande 1-0-målet i ödesmatchen borta mot Ängelholm.

Euforiska supportrar stormade planen för att jubla tillsammans med sina lirare, som i allra sista stund lyckades undvika kvalspel. Lirare som bara minuterna tidigare hade radat upp sylvassa chanser, men som hade blivit stoppade av den storspelande hemmamålvakten Matthew Pyzdrowski.

Men till slut, efter 94 minuter och 49 sekunders spel orkade Pyzdrowski inte hålla Bajen undan längre och släppte in i gästernas sista anfall, där till och med målvakten Johannes Hopf deltog.

Tung J-Södra

Desto tyngre blev det självklart för Jönköpings Södra, som bara var några sekunder från att kunna säkra kontraktet. Men trots att de vann med 2-1 hemma mot Gif Sundsvall, tvingas de alltså till kvalspel.