Lördag 27 Nov
Stockholm

Ekonomisk kris väntar Ängelholm på grund av SvFF

1 av 2
2 av 2

Det lilla laget kan ta steget upp till allsvenskan - då tvingas kommunen gå in med minst sex miljoner kronor. - Om det är värt det eller inte är en politisk fråga, säger kommundirektören.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Publikintresset

Ängelholm är en stad som främst förknippas med hockeylaget Rögle. Fotbollslagets publikrekordet slogs i sista matchen mot Hammarby då det kom 3 544 personer. Annars brukar det vanligtvis vara runt 1 000 personer som ser lagets matcher.

Till kvällens kvalmatch fick Syrianska ställa in den enda bussen med fans till Ängelholm på grund av för dåligt intresse.

ÄNGELHOLM. Svenska fotbollsförbundet kräver fler sittplatser, säkerhetskameror och ett ordentligt pressrum för att Ängelholms FF ska få spela allsvensk fotboll på sin hemmaarena Ängelholms IP nästa år.

- Det är tuffa krav för en liten kommun som oss, säger Jan-Inge Hansson, kommundirektör i Ängelholm till Nyheter24 och fortsätter:

- Nästan för tuffa och vi ställer oss bakom det som händer i Falkenberg och i Varberg.

I söndagens sportspegel rasade Falkenbergs kommun mot Svenska fotbollsförbundets hårda arena krav.

- Det är som om det vore lagstiftat, men vi kan inte låta de här kraven gå utöver sjukvård, skola och omsorg, rasade Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg till SVT.

- Jag är av samma åsikt, man måste kunna få dispens eller få göra upp en plan och beta av den under ett par år, menar Hansson.

Allt som allt kommer åtgärderna kosta upp emot sex miljoner kronor. Fotbollslaget är sedan tidigare i en ekonomisk kris och kommunen har tidigare tvingats gå in med trehundratusen för att laget inte skulle gå i konkurrs - och runt tre miljoner till krävs för att laget ska kunna klara av sina skulder.

- Att ha ett lag i allsvenskan skulle stärka vår profil som en idrottsstad. Precis som med hockeylaget är fotbollslaget viktiga för att profilera Ängelholm.

Men är det värt det?

- Det kan jag inte svara på, det är en politisk fråga.

Om inte kraven uppfylls kommer Ängelholms få spela på Olympia i Helsingborg eller på Örjans Vall i Halmstad. Men Ängelholm FF:s klubbdirektör Jörgen Ljungquist är säker på att de kan undvika det.

- Kommunen och SvFF pratar om det, jag är säker på att det löser sig, säger han till Nyheter24.

Och om det inte gör det?

- Det är inget jag vill tänka på i nuläget.

Kommunstyrelsen kommer att samlas efter att andra kvalmatchen avgjorts på söndag och besluta hur de ska hantera förbundets krav. Jan-Inge Hansson är involverad i fotbollslagets styrelse och kommer se båda matcherna.

- Det är en hel del som står på spel i den här matcherna, jag tror det är 50-50 om vi fixar det mot Syrianska.

Var spelar Ängeholm sina matcher nästa år?

- Det reder vi ut när vi vet alla förutsättningar.

I kväll möter Ängelholm, Syrianska i den första av två kvalmatcher. Den startar 19.15 och visas i TV4 Sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela