1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

ÄFF: "Vi vet hur vi ska slå Syrianska"

Ängelhoms tränare Joakim Persson: "Syrianska är för bra för att kvala - det ska vi straffa dem för". 


Publikintresset

Ängelholm är en stad som främst förknippas med hockeylaget Rögle. Fotbollslagets publikrekordet slogs i sista matchen mot Hammarby då det kom 3 544 personer. Annars brukar det vanligtvis vara runt 1 000 personer som ser lagets matcher.

Till kvällens kvalmatch fick Syrianska ställa in den enda bussen med fans till Ängelholm på grund av för dåligt intresse.

ÄNGELHOLM. Med spioner i Södertälje och DVD:er fyllda med Syrianskas matcher tror sig ÄFF:s tränare Joakim Persson veta vad som krävs för att besegra de allsvenska motståndarna. I kväll möts lagen i den första kvalmatchen av två.

- Vi vet vad de är bra på och vad de är är dåliga på - det tänker vi utnyttja, säger han till Nyheter24.

På träningarna inför kvalmatchen har Persson matchat sin startelva mot ett lag som ställts upp för att likna Syrianskas.

- Jag tror mig ha nycklarna till seger, men det är inget jag tänker avslöja för dig, säger Persson och fortsätter:

- Det är ett lag som är fyllt av individuell kvalite. Arneng, Barsom, Touma och inte minst Nahir Oyal är spelare som kan avgöra med sin skicklighet. De är egentligen för bra för att kvala, det ska vi straffa dem för.

Stjärnan måste komma igång

Ängelholm ledde länge superettan och var snubblande nära direktavancemang men slarvade bort det i avgörande matcher mot Sundsvall, Jönköping och Hammarby. Nu vill Persson att anfallaren, som kunde avgjort senast, börjar leverera.

- Sebastian Andersson har varit nära i flera matcher och han ska bara sätta dit bollen nu. Det är en av de spelarna som måste prestera för att leda laget.

Joakim Persson är ny som tränare på elitnivå. Den forne Bundesliga-spelaren beskriver varje match som "nervös" samtidigt som matchen i kväll är extra speciell -  ÄFF får inte glömma bort att tänka taktiskt.

- Med hemma,borta-reglerna är det viktigt att inte släppa in mål på hemmaplan samtidigt som vi måste satsa framåt.

Så du är nöjd med ett 0-0 reslutat?

- Nej,  absolut inte.

Ängelholm - Syrianska startar 19.15 och visas TV4 Sport.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.