Onsdag 8 Dec
Stockholm

ÄFF: "Vi vet hur vi ska slå Syrianska"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Ängelhoms tränare Joakim Persson: "Syrianska är för bra för att kvala - det ska vi straffa dem för". 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Publikintresset

Ängelholm är en stad som främst förknippas med hockeylaget Rögle. Fotbollslagets publikrekordet slogs i sista matchen mot Hammarby då det kom 3 544 personer. Annars brukar det vanligtvis vara runt 1 000 personer som ser lagets matcher.

Till kvällens kvalmatch fick Syrianska ställa in den enda bussen med fans till Ängelholm på grund av för dåligt intresse.

ÄNGELHOLM. Med spioner i Södertälje och DVD:er fyllda med Syrianskas matcher tror sig ÄFF:s tränare Joakim Persson veta vad som krävs för att besegra de allsvenska motståndarna. I kväll möts lagen i den första kvalmatchen av två.

- Vi vet vad de är bra på och vad de är är dåliga på - det tänker vi utnyttja, säger han till Nyheter24.

På träningarna inför kvalmatchen har Persson matchat sin startelva mot ett lag som ställts upp för att likna Syrianskas.

- Jag tror mig ha nycklarna till seger, men det är inget jag tänker avslöja för dig, säger Persson och fortsätter:

- Det är ett lag som är fyllt av individuell kvalite. Arneng, Barsom, Touma och inte minst Nahir Oyal är spelare som kan avgöra med sin skicklighet. De är egentligen för bra för att kvala, det ska vi straffa dem för.

Stjärnan måste komma igång

Ängelholm ledde länge superettan och var snubblande nära direktavancemang men slarvade bort det i avgörande matcher mot Sundsvall, Jönköping och Hammarby. Nu vill Persson att anfallaren, som kunde avgjort senast, börjar leverera.

- Sebastian Andersson har varit nära i flera matcher och han ska bara sätta dit bollen nu. Det är en av de spelarna som måste prestera för att leda laget.

Joakim Persson är ny som tränare på elitnivå. Den forne Bundesliga-spelaren beskriver varje match som "nervös" samtidigt som matchen i kväll är extra speciell -  ÄFF får inte glömma bort att tänka taktiskt.

- Med hemma,borta-reglerna är det viktigt att inte släppa in mål på hemmaplan samtidigt som vi måste satsa framåt.

Så du är nöjd med ett 0-0 reslutat?

- Nej,  absolut inte.

Ängelholm - Syrianska startar 19.15 och visas TV4 Sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela