Billy Berntsson har skrivit på för Hammarby.
1 av 2
Billy Berntsson har skrivit på för Hammarby. - Foto: Ralf Bergman/SCANPIX
Den 27-årige högerbacken nobbade allsvenskan för spel i superettan och Bajen.
2 av 2
Den 27-årige högerbacken nobbade allsvenskan för spel i superettan och Bajen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Bajen rustar vidare - värvar från Skottland

Den forne MFF-talangen återvänder till Sverige efter ett misslyckat år i Skottland. Nu ska han hjälpa Hammarby tillbaka till allsvenskan.


Vem är Billy Berntsson?

Den 27-årige Billy Berntsson är en svensk högerback som inledde karriären i Malmö FF. 2002 debuterade han i A-laget, men efter blott fyra matcher lämnade han för spel i danska Herfølge.

Två säsonger senare återvände han till Sverige och skrev på för Falkenbergs FF, där han gjorde ett mål på 37 matcher innan han gick till GIF Sundsvall 2008.

Men efter ytterligare två säsonger gick han till Kilmarnock i Skottland, där det inte gick så bra. Nu är han tillbaka i Sverige och ska hjälpa Hammarby tillbaka till allsvenskan.

STOCKHOLM. Hammarby fortsätter att rusta upp inför nästa säsong. Nu har klubben gjort klart med den 27-årige högerbacken Billy Berntsson, som lämnar skotska Kilmarnock efter bara en säsong.

– Han är en dynamisk och spelskicklig ytterback som är duktig både offensivt och defensivt, säger sportchefen Gustaf Grauers i ett pressmeddelande.

Berntsson lämnade Gif Sundsvall i januari förra året för spel i den skotska ligan. Men sejouren i de brittiska öarna blev inte lyckosam för Berntsson, som bara spelade fyra matcher.

Trots det var även ett allsvenskt lag ute efter försvararen. Men till slut valde han alltså Bajen och skrev på ett kontrakt på två år plus ett år med superettan-klubben.

– Jag hade erbjudande från ett allsvenskt lag och ett i norska Tippeligan, men att komma till Hammarby känns som rätt val i min karriär, säger Berntsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!