Söndag 18 Apr
Stockholm

Chockbeslutet: Rami kastar in handduken

Rami Shaaban lägger överraskande handskarna på hyllan.
1 av 2
Rami Shaaban lägger överraskande handskarna på hyllan. Foto: Paul Madej / SCANPIX
Shaaban har, till synes, gjort sin sista match i Bajen.
2 av 2
Shaaban har, till synes, gjort sin sista match i Bajen. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Efter en rejäl bergochdalbana till karriär slutar nu Rami Shaaban med professionell fotboll och får i stället en helt ny roll i Bajen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det var kul så länge det varade. Äktenskapet mellan Hammarby och Rami Shaaban fick en knackig start när (i svenska mått) stora belopp bytte händer, underliga kontrakt signerades och många frågor kring förvärvet av en målvakt. Därefter levererade han ett knippe matcher, vissa bättre än de andra.

Sen kom korsbandsskadan.

Det var under säsongen 2008 som skadehelvetet fick sin början. Men efter mycket slit, tungt arbete och än hårdare fysiska satsningar verkar nu den forne landslagsmålvakten definitivt lägga handskarna på hyllan.

"Rami Shaaban är inne på sitt sista år med Hammarby och under 2012 väntar nya uppgifter för målvakten. Han kommer inte att ingå i spelartruppen utan får andra uppdrag inom organisationen.", skriver Hammarby i ett pressmeddelande.

Tidigare uppgavs det att Shaaban tackat nej till en ny roll i klubben. Men nu står det alltså klart att det inte blir något mer spel i Bajen för den tidigare Djurgårds samt Arsenalmålvakten. Tanken är att Shaaban ska agera scout för Bajen samt rådgivare åt Johannes Hopf och de övriga juniormålvakterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela