Shaaban har antagligen gjort sin sista match i Bajen: "Sen om det händer någonting med målvakterna så är det upp till Gregg"
1 av 2
Shaaban har antagligen gjort sin sista match i Bajen: "Sen om det händer någonting med målvakterna så är det upp till Gregg" - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Scanpix

Shaaban: "Man är inte 20 längre"

EXKLUSIVT. Hammarbymålvakten Rami Shaaban om att sluta spela fotboll, nya rollen och Hammarbyledningens agerande.


Rami Shaaban

Född: Den 30 juni 2010, 1975 i Solna. 36 år gammal. Har finskt och egyptiskt påbrå.

Klubbar i urval: Nacka FF, Djurgården, Arsenal, West Ham United, Brighton, Fredrikstad, Hammarby IF.

Landskamper: 16A för Sverige.

Shaaban om Gregg Berhalter:

"Jag gillar honom. Han är ärlig och rakt på sak".

STOCKHOLM. Den före detta landslagsmålvakten Rami Shaaban har de senaste säsongerna fört en ständig kamp mot skadorna. Han var till en början inställd på spel 2012 med - men efter ett möte med nye tränaren Gregg Berhalter växte ett annat beslut fram.

– Vi hade ett snack för en vecka sen och vi kom fram till den här lösningen, en lösning som i slutändan är den bästa för båda parter, säger Shaaban till Nyheter24.

Hur resonerade Berhalter?

– Han ser mig som en större tillgång utanför plan. Han vill att allt ska sätta sig och med mina skador har det varit mycket snack kring huruvida jag kan spela eller inte, vilket skulle försvåra målvaktssituationen i klubben, säger Shaaban och fortsätter:

– Sen är det ju inte ett definitivt besked. Någonting kanske händer med målvakterna och då finns jag där, med det är upp till Gregg.

Shaaban kom till Hammarby 2008, men tiden i "Bajen" har varit skadefylld och målvakten har inte lyckats prestera på sin högsta nivå under längre perioder.

– Hjärtat sa att jag skulle fortsätta, men med alla skadorna är det här nog den bästa lösningen.

Hur känns kroppen i dag?

– Egentligen har kroppen känts okej sen i höstas, men jag kommer aldrig komma upp i samma höga nivå. Och det är inte så att det finns något som jag inte har testat. Till slut sätter det sig mentalt. 

Är det frustrerande att du aldrig fick visa vad du kunde för Hammarby?

– Fotbollen kan ju vara så. Klart att det är skittråkigt men man är inte 20 längre och det är som det är.

Shaaban: "Helt oförstående"

36-åringens nya roll i Hammarby är inte helt spikad än, men den kommer bland annat involvera scouting och målvaktsträning, något som Shaaban "verkligen ser fram emot".

Varför togs beslutet nu?

– Det var Gregg som kom till mig för en vecka sen med det här. Och vi diskuterade olika lösningar och kom fram till att denna fungerade bäst för mig och för klubben.

Men Hammarbys ordförande Kent Hertzell säger den 15 december i en intervju med Fotbollskanalen att du och klubben diskuterat ett förslag tidigare, men att du vägrat förändra din roll i klubben. Hur känns det med ett sådant utspel?

- Jag har varken pratat med Hertzell eller vd:n om ett sådant förslag. Jag var inte ens i Sverige vid det tillfället så jag har inte lagt ner någon större vikt på det. Klubben har aldrig gett mig ett förslag.

- Sportchefen Gustaf Grauers var lika förvånad som jag över dem uppgifterna. Jag är oförstående till det.

"Kolla upp vad jag har taxerat"

Rami Shaabans lön i Hammarby har varit ett hett diskussionsämne sen 2008. Men det är något han helst inte vill prata om.

– På såna frågor har jag alltid svarat att det som offentligt, det är offentligt. Resten är privata anlägenheter. Jag vet inte vad jag har taxerat men kolla upp det.

Fotnot: Rami Shaaban hade 2010 en taxerad inkomst på 374 100 kronor. 2009 hade han 375 610 kronor i inkomst.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.