1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Lallet: "Förut var det bara en fet portion ångest"

Spelande supportern Christophe Lallet och två andra nyförvärv om året då Hammarby ska bli allsvenskt igen.


Spelarna som ska lyfta Bajen

1. Vad har ni för mål inför nästa säsong?

2. Hur känns det att kunna kalla sig själv för Bajen-lirare?

Christophe Lallet:

1. Ambitionen är att gå upp till allsvenskan. Men när vi gör det återstår fortfarande att se. Vi ska göra allt och sträva efter att göra det redan i år, samtidigt får man dock inte glömma att det är en tuff jäkla serie. Jag tror att alla vet det, speciellt Bajen.

2. Den senaste tiden har varit helt fantastisk. Jag har inte riktigt fattat att jag är klar för Bajen, det kommer jag nog att göra först när man drar igång med träningar och sånt.

Billy Berntsson:

1. Att gå upp. Jag hade aldrig kommit till Bajen om det inte hade varit målet.

2. Det känns jättebra. Det är ett nytt uppdrag liksom och jag ser fram emot att få sätta igång. Det är väldigt mycket historik kring klubben och jag vill vara en del av den framgång som kommer att komma.

Daniel Theorin:

1. Jag vet inte, jag antar att vi kommer att prata om mål och sådant i framtiden.

2. Det känns jättekul och spännande. Det har varit väldigt mycket fokus på att avsluta grejer här i Gävle på siståne, men nu kan man äntligen börja njuta av att man är klar för Bajen. Det känns kul och det är en spännande säsong vi har framför oss.

Baggio Husidic:

1. Vårt främsta mål är att vara med i toppen. Självklart är det bra för klubben om vi är det, men det är även bra för fansen. Personligen försöker jag komma in i laget just nu. Jag börjar bli van här, vi har spelat en hel del med varandra och sånt. Men det kommer att ta ett tag innan jag kommer in helt och hållet.

2. Det känns jättebra. Jag har blivit väl välkommen och jag har fått bra stöd ända sedan jag kom hit.

Mikael Rynell är Bajens femte nyförvärv.

STOCKHOLM. Fem nyförvärv och en ny tränare har installerats. Allt är med andra ord frid och fröjd i Hammarby... Eller?

­­­- Visst är det positiva tongångar i Bajen. Men det betyder inte att det är lika med sportsliga framgångar, även om det möjligtvis är en förutsättning för det, säger nyförvärvet Daniel Theorin, som inte vågar lova någonting stort, till Nyheter24.

Den store Bajen-supportern tillika nye spelaren Christophe Lallet.

– Jag vet inte vad som skulle hända om vi misslyckades att gå upp. Det är nog dumt att spekulera i det. Allt det där, förra året, degraderingen och säsongerna efter det, det känns så långt borta. Åtminstone för mig som alltid har fått se på hela spektaklet från sidan och inte kunna påverka någonting, säger han till Nyheter24.

– Nu är det annorlunda, nu när jag spelar i klubben. Förut var det bara en fet portion ångest.

”Fansen ödmjukare än tidigare”

Det är, minst sagt, mycket som har förändrats i Hammarby sedan guldåret 2001. Sakta men säkert har klubben fallit offer för sin egen tyngd samtidigt som klubbpampar har lämnat och stjärnorna försvunnit. Men det som inte har försvunnit är stödet från läktarhåll.

- Fansen har varit med oss i både med och motgång. Vissa kanske inte vågar hoppas lika mycket som de har gjort tidigare och de kanske har blivit lite mer ödmjukare med tiden. Men nu kanske deras hopp går upp igen - och det är det allting ska handla om: Passion, säger försvararen Billy Berntsson och fortsätter:

– Man ska älska att gå på matcherna och man ska hata när man förlorar. För mig är det dessutom väldigt viktigt att klubbarna och fansen är i samma spår. Och det är vi: Alla vill upp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!