Tisdag 3 Aug
Stockholm

Bajen-ikonen återvänder: Schlebrügge har skrivit på

Amerikanen Gregg Barhalter har tagit över laget.
1 av 4
Amerikanen Gregg Barhalter har tagit över laget. Foto: SCANPIX
Gustaf Grauers har värvat tungt till årets säsong.
2 av 4
Gustaf Grauers har värvat tungt till årets säsong. Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
– Vi får en väldigt klok försvarsspelare som kan spela både centralt och på vänsterkanten, och som nu dessutom skaffat sig en rejäl dos rutin, säger sportchef Grauers.
3 av 4
– Vi får en väldigt klok försvarsspelare som kan spela både centralt och på vänsterkanten, och som nu dessutom skaffat sig en rejäl dos rutin, säger sportchef Grauers. Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX
Max von Schlebrügge är en stor publikfavorit på Söderstadion. Mycket tack vare sin uppoffrande spelstil. Nu återvänder han.
4 av 4
Max von Schlebrügge är en stor publikfavorit på Söderstadion. Mycket tack vare sin uppoffrande spelstil. Nu återvänder han. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Veteranen är klar för ett år med Hammarby - efter fansens insamling: "Det har alltid funnits en känsla av att man vill tillbaka, och nu passade det".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Max von Schlebrügge

Född: Den 1 februari, 1977. 35 år gammal.

Från: Stockholm.

Position: Försvarare.

Klubbar: Brommapojkarna, Hammarby, Anderlecht, Bröndby - och nu Hammarby igen.

Insamlingen

För att värvningen skulle kunna genomföras krävdes det extra pengar - och det löste Bajen Fansen. Supportrarna bidrog med 140 000 kronor för att finansiera värvningen. Man siktade på att få in 260 000 kronor till genom initiativet ”Bajenaid”.

STOCKHOLM. Det har viskats, ryktats och stormat kring Hammarby under Silly Season. Men nu är den mest efterlängtade värvningen klar - Max von Schlebrügge har skrivit på för Hammarby. En värvning som fansen delvis finansierade med bidrag på över 140 000 kornor.

– Vi är förstås väldigt glada över att få Max med oss igen. Anledningen till att övergången dragit ut en del på tiden är att vi sökt en lösning som ska kännas trygg för båda parter i fall Max skulle drabbas av skador, och en sådan lösning har vi hittat nu, säger sportchef Gustaf Grauers i ett pressmeddelande.

"Alltid funnits en känsla att man velat tillbaka"

– Vi får en väldigt klok försvarsspelare som kan spela både centralt och på vänsterkanten, och som nu dessutom skaffat sig en rejäl dos rutin, fortsätter Grauers.

Försvarsgeneralen är en ikon som nu får vara med sista året på Söderstadion. Nyförvärvet från Bröndby har skrivit på ett års kontrakt med en option på ett till. 

– Det känns underbart att komma tillbaka, och spännande. Jag hade fantastiska år i Hammarby och det har alltid funnits en känsla av att man vill tillbaka, och nu passade det, säger von Schlebrügge till klubbens officiella hemsida. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela