...efter att ha ersatt kaptenen Andreas Dahl som fick lämna med en befarad hjärnskakning.
1 av 5
...efter att ha ersatt kaptenen Andreas Dahl som fick lämna med en befarad hjärnskakning.
Här avgör Bojassen premiären...
2 av 5
Här avgör Bojassen premiären...
Glädjescener på Söderstadion.
3 av 5
Glädjescener på Söderstadion.
Här firar matchhjälten premiärsegern.
4 av 5
Här firar matchhjälten premiärsegern.
Och supportrarna gjorde detsamma på läktarna.
5 av 5
Och supportrarna gjorde detsamma på läktarna.

Bajens drömstart började mardrömslikt

Redan efter 20 sekunder fick lagkaptenen Andreas Dahl bäras ut på bår. Sen räddades Hammarby av ersättaren. "Vi vet att vi är bra, vi ska bara vinna", säger matchvinnaren.


Superettan på Annandag påsk:

Falkenberg 1 - 1 Umeå

(1—1)

1—0 Danny Persson (24), 1—1 Christoffer Carlsson (41).

Publik: 933.

 

Hammarby 1 - 0 Halmstad

(1—0)

1—0 Sebastian Bojassen (21).

Publik: 11 959.

 

Värnamo 0 - 1 Varbergs Bois

0—1 Gabriel Altemark-Vanneyr (47).

Publik: 1 237.

 

Assyriska 3 - 1 Brage

1—0 Fuad Hyseni (2), 2—0 Admir Catovic (23), 2—1 Dragan Kapcevic (61), 3—1 Nahir Besara (83 str).

Publik: 2 613.

I fjolårets premiär fick stjärnbacken David Johansson lämna matchen mot Assyriska efter bara 19 minuter med en bristning i låret.

I år tog det bara 20 sekunder för Hammarby att bli av med en av sina viktigaste spelare. Andreas Dahl skallade ihop med Halmstads Peter Nyström redan i den första nickduellen och fick sen bäras av planen på bår med en befarad hjärnskakning:

– Det är en situation där båda är riktigt taggade, tittar boll och kommer in med full kraft. Inget kul för Hammarby om Dahl skadas, som fått mycket beröm för sin försäsong och sina ledaregenskaper. Det saknades lite förra året, säger TV4 Sports kommentator, Anders Andersson.

Drömstart för nye tränaren

Men till skillnad från 2011 lyckades Hammarby resa sig och ta tre poäng i premiären. Och det blev Dahls ersättare Sebastian Bojassen som avgjorde matchen efter bara 21 minuter, samma spelare som räddade "Bajen" från kvalspel i fjol.

– Någon gång måste man göra mål, säger Bojassen till TV4 Sport.

- Jag skötte mig bra, säger hjälten.

Mikael Rynells inlägg med vänstern nådde fram till Bojassen som kastade sig fram i straffområdet och snyggt nickade in bollen förbi Halmstadmålvakten Karl-Johan Johnsson. Söderstadion, med nära 12 000 på läktarna, exploderade och glädjen var total.

– Vi vet att vi är bra, vi ska bara vinna, säger Bojassen.

I nästa omgång får Hammarby resa hela vägen till Umeå. En seger där skulle innebära en drömstart för nye tränaren Gregg Berhalter.

– Vi visade stark karaktär i dag. Vår kapten gick ut efter någon minut och han som hoppade in gjorde matchens enda mål, säger han till TV4 Sport.

– ”Bojan” kom in och gjorde ett fantastiskt bra jobb.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se