"Han har många år kvar i Europa."
1 av 4
"Han har många år kvar i Europa." - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Men han återvänder inte till Hammarby nu i alla fall enligt sportchefen Gustaf Grauers.
2 av 4
Men han återvänder inte till Hammarby nu i alla fall enligt sportchefen Gustaf Grauers. - Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
Andersson letar därmed efter ny klubb.
3 av 4
Andersson letar därmed efter ny klubb. - Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
Petter Andersson lämnar Groningen efter säsongen.
4 av 4
Petter Andersson lämnar Groningen efter säsongen. - Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX

"Självisk" Andersson dumpas av Groningen

Petter Andersson lämnar Groningen och i kväll träffar Hammarbys sportchef Gustaf Grauers spelarens agent - men utesluter en comeback: "Han har många år kvar i Europa."


Petter Andersson

Kom till Groningen 2008 efter sex säsonger i Hammarby. Inför den här säsongen blev han utsedd till kapten i laget men har haft stora skadeproblem.

Totalt sett blev det 69 matcher och 13 mål för "Ljusvattnets Thierry Henry" på fem säsonger i Groningen.

STOCKHOLM. I dag blev det klart Petter Andersson lämnar Groningen i holländska ligan. Men Andersson kommer inte återvända till Hammarby på några säsonger om man får tro deras sportchef Gustaf Grauers.

– Han har många år kvar i Europa, säger han till Nyheter24.

Har ni hört er för om honom?

– Precis som med Kennedy (Bakircioglü) är han en spelare som någon dag kan tänkas komma tillbaka till Hammarby och de har vi kontakt med. Men jag ser det inte som särskilt troligt i nuläget. Eller, utan att prata för Petter, så vet jag det inte blir så.

Grauers håller kontakt med både Andersson och hans agent Martin Dahlin – som ska till Söderstadion för att se Hammarby mot Assyriska i kväll.

– Jag ska påminna honom om att Hammarby vill ha honom tillbaka, säger han med ett skratt innan han blir allvarlig.

– En vacker dag hoppas jag ju att han kommer tillbaka. Men med den sportsliga utmaningen och det ekonomiska läget i Europa är det inte aktuellt just nu.

Andersson: "Tyckte att det tog för lång tid att komma överens"

Petter Andersson själv ville stanna i Groningen.

– Vi har förhandlat ganska länge och jag trodde att det skulle bli klart. Men det blev en helomvändning. De tyckte att det tog för lång tid att komma överens. Det tycker att jag har för mycket fokus på min egen utveckling istället för Groningens, säger den före detta bajenspelaren till Norran och fortsätter:

– Det finns inte så mycket att säga, man måste gå vidare. Men än så länge vet jag ingenting om min framtid. Jag håller alla dörrar öppna. Det finns lite intresse i alla fall säger min agent.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!