Max Forsberg blev hjälte för sitt Bajen och de 1 500-2 000 tillresta supportrarna. - Foto: Bildbyrån
Amadaiya Rennie gjorde Degerfors mål.
Amadaiya Rennie gjorde Degerfors mål. - Foto: Bildbyrån
Sinan Ayranci styrde in matchens första mål bakom Jonas Bohlin i Degerforsmålet. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Inhopparens solomål gav tiomanna-Bajen tre poäng

Bara tio man på planen - men det räckte med att en presterade för att Hammarby skulle ta tre poäng borta mot Degerfors.

Matchfakta

Målskyttar

Degerfors: Amadaiya Rennie.
Hammarby: Sinan Ayranci, Max Forsberg, Christophe Lallet.

Gula kort

Degerfors: Jonas Olsson, Kwame Karikari.
Hammarby: Erik Figueroa, Sinan Ayranci, Monday James, Christophe Lallet.

Röda kort

Hammarby: Monday James.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 5 603.

DEGERFORS. Efter bara fyra minuter på planen avgjorde inhopparen Max Forsberg matchen för sitt Hammarby genom en soloprestation på högerkanten som avslutades med ett skott i bortre hörnet.

Då hade Bajen redan decimerats till tio man efter att mittbacken Monday James fått två gula kort i sin första match från start den här säsongen. Utvisningen kom bara sekunder efter att backkollegan Daniel Theorin skjutit i ribban.

Degerfors AIK-lån Kwame Karikari var millimeter från att avgöra matchen kort därefter. Hans skott tog i stolpen och studsade ut i famnen på Johannes Hopf i Hammarbymålet.

Ayranci styrde in ledningsmålet

I den första halvleken styrde Sinan Ayranci in 0-1 på hockeymanér innan hemmalagets Amadaiya Rennie halkade in kvitteringen med ett långskott precis före halvtidsvilan.

På stopptid utökade sedan förre Degerforsspelaren Christophe Lallet ledningen efter en jättemiss av Robert Medwegy som skulle nicka hem bollen till målvakten.

Hammarby hade bara tre avbytare på bänken på grund av mängder med skador och sjukdomar i laget. De hade dock stöd av ett stort bortafölje på 1 500-2 000 supportrar, många av dem åkte till matchen med ett chartrat tåg från Stockholm.