Assisterande tränaren Roger Sandberg slutar i Hammarby.
Assisterande tränaren Roger Sandberg slutar i Hammarby. - Foto: Bildbyrån

Bajentränaren slutar: "Bäst att jag kliver av nu"

Den assisterande tränaren Roger Sandberg slutar i Hammarby trots att han har ett halvår kvar på kontraktet: "kanske är jag inte hundra procent motiverad".


STOCKHOLM. Roger Sandberg var huvudtränare för Hammarby i fjol när man klarade kontraktet i sista stund. Inför den här säsongen blev han assisterande tränare. En tjänst som han väljer att säga upp sig från.

- För några veckor sedan hade jag ett avstämningsmöte med Gustaf (Grauers) för att prata framtid, och redan då hade jag bestämt mig att det inte var aktuellt med en eventuell förlängning inför nästa år, utan jag ville göra något annat, säger Roger Sandberg till Hammarbys hemsida.

"Handlar inte om någon konflikt"

Med den nya huvudtränaren Gregg Berhalter fick Hammarby en flygande start på superettan och tog fyra raka segrar. Men efter det har det gått desto tyngre och klubben ligger just nu femma, med sex poäng upp till en allsvensk kvalplats.

- Det är viktigt att poängtera att det verkligen inte handlar om någon schism eller konflikt mellan mig och någon eller några i klubben. Det här är något som vuxit fram i mig och är helt och hållet mitt eget beslut, säger Sandberg.

Roger Sandberg kom till Hammarby som assisterande tränare inför säsongen 2011 och hade kontrakt säsongen ut. Klubben har inte hittat någon ersättare till Sandberg.

- Vi tittar på det nu, och det får ta den tid den tar. Vi ska hitta en person som passar bra i rollen och som blir den bästa lösningen på lång sikt, säger sportchefen Gustaf Grauers.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!