Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hammarby värvar back från Eredivisie

Timitelas syster bekräftar att han är klar för Hammarby.
1 av 3

Timitelas syster bekräftar att han är klar för Hammarby.

26-åringen beskrivs som snabb och teknisk.
2 av 3

26-åringen beskrivs som snabb och teknisk.

Faksimil: Youtube

Ryktena har varit många men nu är Timisela klar för HIF.
3 av 3

Ryktena har varit många men nu är Timisela klar för HIF.

Faksimil: Youtube

Sport | 11/12/2012 15:48

Hammarby har gjort klart med den holländska ytterbacken Michael Timisela. Backen som är både offensiv och snabb har flera års erfarenhet av holländska ligan.

STOCKHOLM. Efter att flera spelare har fått lämna truppen har Hammarby fotboll börjat värva. Och de gör det med besked. På tisdagen stod det klart att Michael Timisela, 26, är klubbens senaste värvning.

– Goda nyheter, min bror Michael kommer att spela för Hammarby IF. Jag tycker att det är grymt, skriver Rosanna Tolsma, som är Michael Timiselas syster, på Twitter.

Affären offentliggjordes på Hammarbys hemsida på tisdagseftermiddagen.

– Michael har varit startspelare i holländska högstaligan under de senaste tre säsongerna och vi har scoutat honom noggrant och tagit referenser på honom från flera av våra kontakter i Holland. Omdömena därifrån är mycket positiva, säger Gustaf Grauers.

Snabb och teknisk

Ryktena kring affären har varit många och det har länge spekulerats i när och om holländaren kommer att ansluta till Superettan och Hammarby.

Timisela som har erfarenhet av spel i Ajax och Venlo i den holländska förstaligan Eredivisie. Han har även spelat flera ungdomslandskamper med Holland. 26-åringen beskrivs som en snabb, offensiv ytterback med strålande teknik. 

– Det är en väldigt spelskicklig högerback som gillar att gå med i offensiven. Han är aggressiv och följsam i sitt försvarsspel, och han läser situationer bra, säger Hammarby Fotbolls sportchef Gustaf Grauers till Hammarbys hemsida.

Michael Timisela har varit kontraktslös sedan i somras då hans kontrakt med Venlo gick ut.

Såhär såg det ut när Timisela gjorde sitt första mål för Ajax.


Ett längre klipp till er som inte har full koll på vem Michael Timisela är: