Kennedy Bacirciouglu är, den dåliga starten till trots, inte orolig – fast nöjd är han inte heller.
1 av 4
Kennedy Bacirciouglu är, den dåliga starten till trots, inte orolig – fast nöjd är han inte heller. - Foto: Svenska Dagbladet
Erik Figueroa tror att Hammarby snart kommer igång efter två dåliga matcher i Superettan.
2 av 4
Erik Figueroa tror att Hammarby snart kommer igång efter två dåliga matcher i Superettan. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Lagkapten Kennedy Bakircioglu i mötet med Värnamo.
3 av 4
Lagkapten Kennedy Bakircioglu i mötet med Värnamo. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Erik Figueroa med en  brytning i matchen mot Värnamo.
4 av 4
Erik Figueroa med en brytning i matchen mot Värnamo. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån

Kennedy om Bajens inledning: "Orolig är jag fan inte"

Hammarby satsar stenhårt för att gå upp i allsvenskan men har bara spelat ihop två poäng på två matcher. Kennedy Bakircioglu är inte nöjd – men samtidigt inte orolig.– Självklart ska vi vinna de matcherna.


Superettan omgång 2

Landskrona BoIS–Ängelholms FF 0–0 

GAIS–Degerfors IF 3–1

Hammarby–IFK Värnamo 1–1

Falkenbergs FF–Ljungskile SK 2–1

Jönköping Södra IF–Varberg BoIS FC 2–1

Assyriska FF–Örgryte IS 3–0

IK Brage–Östersunds FK

Örebro–GIF Sundsvall

STOCKHOLM. Hammarby spelar i år sin tredje säsong i Superettan och hoppet om att återigen gå upp till svensk fotbolls finrum är stort – men efter två matcher har laget ännu inte lyckats vinna.

Hammarby spelade under söndagen 1–1 mot gästande Värnamo. I sin premiär spelade stockholmarna bara 0–0 mot Ljungskile. 

– Det är inte vad vi hade förväntat oss. Självklart ska vi vinna mot Värnamo och mot Ljungskile, vi har ett mycket starkare lag. Vi har som mål att vinna i år och då måste vi vinna de matcherna, säger Kennedy Bakircioglu till Nyheter24.

– Skillnaden mellan matcherna är som natt och dag, vi spelade mycket bättre andra matchen och pressade Värnamo hårt, säger målskytten Erik Figueroa till Nyheter24 och fortsätter:

"Orolig är jag fan inte"

– Vi är trögstartade och har inte fått igång målskyttet. Vi måste bli noggrannare i instick och avslut, vi måste bli noggrannare i allt.

Även om två poäng av sex möjliga inte är vad stockholmarna hade hoppats på vill de inte kalla sin säsongsinledning krisartad.

– Orolig är jag fan inte, hade man varit det efter bara två matcher hade man varit helt fel ute, säger Bakircioglu och fortsätter:

– Det är bara att vara positiv och hålla huvudet högt.

"Får anfallarna göra lite mål kommer det flyta på"

Inte heller Figueroa känner någon oro inför fortsättningen.

– Vi är verkligen inte oroliga. Det är väldigt tidigt på säsongen, vad är det 28 matcher kvar, säger Figueroa. 

Lagkapten Bakirciouglu tycker, trots det dåliga resultatet, att det finns vissa saker att ta med sig från söndagens match mot Värnamo. 

– Vi dominerade i andra halvlek och skapade mycket chanser. Får anfallarna bara göra lite mål så kommer det att flyta på.

"Inte stor respekt för Örebro"

Nästa match gästas Hammarby av Örebro, en match som Bajen inte vill förlora – och även en match som spelarna ser fram emot.

– Det kommer att bli en riktigt rolig match med mycket publik. Vi ska spela vårt spel, säger Figueroa. 

– Örebro är ett starkt lag som är favorit-tippat i år men de var inte så överlägsna mot Värnamo som vi var i andra halvlek. De gjorde två mål på tre chanser och var väldigt effektiva, säger Bakircioglu och fortsätter:

– Jag har inte så stor respekt för Örebro. De kommer att få känns på hur det är att möta Hammarby på Söderstadion.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.