Hånet mot Dif.
1 av 2
Hånet mot Dif. - Foto: Bildbyrån/Scanpix/Youtube
Hammarbys vd Henric Kindlund.
2 av 2
Hammarbys vd Henric Kindlund. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån

Här är Hammarbys Östermalmshån mot Djurgården

På en ny hemsida skämtar Bajen-anhängare om den typiska djurgårdssupportern. Något som Hammarbys vd Henrik Kindlund tycker är både kul och bra:– Skönt att vi kan gå tillbaka till en syskonrelation igen, säger han till Nyheter24.


Snart är det dags för såväl Djurgården som Hammarby att inviga nya, gemensamma hemmaarenan, Tele2 Arena. Och om inte rivaliteten var stor innan så lär den växa ytterligare nu.

I dagarna lanserades den fiktiva tevekanalen ÖstermalmsTV, gjord av Bajen-anhängare, med syfte att håna sin konkurrent.

På "tevekanalens" hemsida kan man se en rad inslag med skådespelaren tillika hammarbyaren Olle Sarri i huvudrollen där han benämner Tele2 Arena för bland annat "nya Söderstadion" och säger att Djurgården "tillfälligt lånar arenan".


I domänregistret står Love Gustafsson, Hammarbys mediekontakt, som ägare för domännamnet till hemsidan men Hammarbys vd Henrik Kindlund säger att Gustafsson inte ligger bakom den.

– Jag vet att det inte är Love eller någon annan inom Hammarbys organisation som har registrerat hemsidan. Jag vet vilka det är och det är ideella krafter och de är väl inte så sugna på att vara offentliga, säger Kindlund till Nyheter24.

Anledningen till att Bajens mediekontakt står på domännamnet är att Gustafsson startade ett konto på ett webbhotell, tillsammans med samma personer som ligger bakom ÖstermalmsTV, när Hammarby producerade en video till Magnus Carlssons "Platsen i mitt hjärta" för drygt ett år sedan. Och de registrerade alltså hemsidan på samma konto.

"Skönt med en syskonrelation igen"

– Det är därför det ser ut så här. För det skulle han ju aldrig få göra annars, säger Kindlund. 

Hammarbys vd berättar att han har underrättats om idéen tidigare och tycker att den är bra för att den flyttar fokus från en tidigare hotfull och direkt hatisk stämning mellan Djurgårds- och Hammarby-anhängare. Särskilt med tanke på bomben som placerades ut utanför Tele2 Arena inför en testmatch för Djurgården för två veckor sedan. 

– Det är skönt att vi kan gå tillbaka till en syskonrelation igen. Om det här kan flytta fokus så är det bra, säger han och fortsätter:

– Det är inte en sån stor skillnad mellan hammarbyare och djurgårdare.

Hammarbys vd tar AIK-anhängares skämtvideo om Djurgården och Hammarby som exempel på ett skämt som är gjort med glimten i ögat och inom ramarna för hur rivalitet ska vara.


– Det var ju skitroligt, säger han och fortsätter:

– Om man inte kan skratta åt en sån här grej... då tar man nog sitt supporterskap på lite för stort allvar.

Tycker du att djurgårdare är så som de framställs i videon?

– Nej, det är klart. Det är en parodi på en stereotyp. Det dyker ju upp stereotyper av hammarbyare i videon också.

Kindlund berättar att han nästan bara har fått positiva reaktioner på ÖstermalmsTV av både djurgårdare och hammarbyare. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

Samuelsson om domen: "Fantastiskt bra"

Anders Besseberg, tidigare ordförande för internationella skidskytteförbundet, dömdes till tre år och en månads fängelse för grov korruption. Domen glädjer svenska skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

Klæbos besked: tillbaka i landslaget

Johannes Høsflot Klæbo, världens bäste manlige skidåkare, gör comeback i det norska landslaget.

Efter kollapsen: Maanum snart tillbaka

2 timmar sedan
En omfattande läkarutredning fastslog att det inte fanns något hjärtfel.

Nytt arenabakslag för Värnamo

3 timmar sedan
IFK Värnamo har tvingats flytta sina två första hemmamatcher för säsongen i allsvenskan till Borås arena då gräset på Finnvedsvallen inte är i spelbart skick.

Glädjebeskedet: Fler idrottar än innan pandemin

3 timmar sedan
Statistik visar att deltagandet i den svenska idrottsrörelsen nu är större än innan pandemin. Ett glädjebesked för Riksidrottsförbundet, som såg risker under 2020 och 2021. Vi var oroliga över om man skulle välja att engagera sig igen, säger ordföranden Anna Iwarsson.